Nisan ayının ortasındayız. Hala yaz ayının gelmeye başlayıp başlamadığının haberini alabiliyor değiliz de.,
Şartlanmalar hariç.
“Şartlanmalar” derken yani tamamiyle kişisel.
Yazın haberi havaların gidişatından alınır ya.,
Eskiden biz kısa kolluları Nisan ayının ilk haftalarından itibaren giymeye başlardık.
Şimdi kaldırdığımız paltoları geri çıkartanlar vardır kesin.
“Vardır” diyorum zira bayramın bitişiyle birlikte dün de belirttiğim gibi soluğu batı da almıştım.
Bugün de Bodrum’dayız.
Yarın akşam Bodrum-Antalya maçı var ya, her iki takım açısından da büyük önem taşıyan karşılaşma için Bodrum’da herkes havalara girmiş durumda.
Yeşil-Beyazlı camianın en büyük güvenceleri hiç kuşkusuz geldiği günden bu yana takımı adeta şaha kaldıran Teknik Direktörlerine olan sonsuz güvenleri.
Türkiye’de ilk teknik adamlık kariyerine Antalyaspor’da başlayıp, görevi başında beyin kanaması geçirdiğinde adeta tüm Antalyalıların yüreklerini ağızlara getiren Jose Morais faktörü Bodrum’da herkes tarafından kabullenilmiş gözüküyor.
Yazıya havalardan girdim de, Bodrum’a yaz belirtilerinin zerresi uğramamış.
Nisan’ın ortasındayız ama hava kışı aratmıyor.
Akşamı ayrı sabahı ayrı bir soğuk.
Ara ara da yağmur serpiştirip her yeri çamur deryasına dönüştürüyor..
Bodrum-Antalya baçı günü de yağışlı gibi.
Zira verilen haberler o yönde.
Dün bir arkadaşım aradı hal hatır sorup, maç ile ilgili Bodrum’un havasını da sorduğunda sadece biletlerin 48 TL olduğundan falan bahsedince, “E Morais Fenerbahçe’ye yaptığı kıyağın yarınını da olsa artık Antalyaspor’a yapar da, birkaç as oyuncusundan yoksun sahaya çıkartır takımı” diye espri yapmaz mı?
Bu milletin özellikle futbolda ağızlarına sakız vermeyeceksin arkadaş.
Döner dolaşır yaptıkların yüzüne şamar gibi vurulur.
Her neyse.
İyi olan taraf kazanacak ve kümede kalma yolunda bir nebze de olsa gelecek haftalar adına rahatlayacak.
Antalyaspor’un Bodrum’dan kupadan kalma bir alacağı yok değil. Tabi adına “Alacak” denilirse.
Jose Morais ile birlikte resmen tarih yazan Bodrum’un son Alanya galibiyeti herkesin, “Oooooo” demesine neden olduğu bir gerçek de, Antalyaspor Alanya değil.
Birkaç hafta önce Turuncu-Yeşillilere ölüsü yetip de artmıştı. O nedenle bana göre yarınki maç ortada.
Daha çok inanan taraf sahadan kafası dik ayrılacaktır.
Dilerim o takım da Antalyaspor olacak.