Yeniden neye başladığınızın hiç anlamı yok aslında.

Yeniden başladığınız, tekrar denediğiniz, bir kere daha tekrarlamak istediğiniz ,öncesinde 'YENİLGİ'dir. Yenildiğiniz için tekrar denemek istersiniz.

Tabii ki bazı yenilgiler acı kayıplarla gelecektir. Bunlar bazen Ölüm gibi büyük kayıplardır. İşimizi, ihtiyacımız olan bir şeyi, çokça parayı, ailemizi, sevdiğimizi, siyasi kariyerimizi ve geleceğimizi de kaybedebiliriz. Bir uzvumuzu kaybedebiliriz, İlk anda yenildik bitti gibi görünür, hayat bizi alt etti başaramadık duygusuyla harman olur aklımız. Kalbimiz sıkışır bu artık son nokta buraya kadar dediğimiz anı yaşarız bazen…

İnsanların kurduğu tuzaklar, ayak oyunları, üç kuruşluk menfaat için çevirdikleri entrikalar, onlarca yıldır verilen mücadeleyi emeği, maddi manevi ödenen bedelleri yok sayarak sinsice kurulan,siyasi planlar. Üstelik bu kirli meziyetlere sahip olanlarda çoğu zaman bizlerin elinden tutup bir yere getirdiğimiz, düştüklerinde daha dizleri kanamadan yerden kaldırmak için omuz verdiğimiz hatalarımızdır.

En büyük tecrübelerimizi de bunlar yaşatır bize.

Ben kendi adıma hepsini affettim!

Lakin Rabbim affeder mi?

Tek dileğim, Allah onları ıslah etsin.

Biz iman sahibi müslümanlar için sonun başlangıcını ancak yaradan bilir. Dolayısı ile işte bu son nokta dediğimiz anda halen nefes alıp veriyorsak demek ki daha bizim sona gelmemişiz.
Keşkelerle yoğrulan peşi peşine sıraladığımız yenilgiye sebep mazeretler dökülür sürekli dudaklarımızdan. Binlerce mazeret pişmanlık.

Aynı fırsatı yakalasaydım ile başlayan umut tomurcukları hayalimizin önünde yavaş yavaş filizlenmeye başlamaktadır. İşte, yeniden başlanacak nokta o herşeyin bittiğini zannettiğimiz andır. En zoru ise yeniden başlayacak olduğumuz ilk adımı atmaktır. Unutulmamalıdır ki on binlerce kilometreyi katetmek için önce ilk adımı atmak lazım.

Bu anın en büyük düşmanı ise hiç şüphesiz korkudur.Tekrar aynı yenilgiyi yaşama korkusu. Lakin gözden kaçırmamanız gereken önemli bir ayrıntı var. Aldığımız ders. Ne yazık ki en iyi öğrendiğimiz ve asla unutmadığımız dersler ise en pahalı aldığımız derslerdir.

Yenilgi, hiç şüphesiz güven ve kazanma arzusu üzerinde kalın bir iz bırakır. Her şeyini kaybettiğini söylediğin an, yeniden başlamak için müthiş bir fırsattır. Artık elinde, bedeli pahalı ödenmiş lakin iyi bir ders çıkarılmış emsalsiz bir tecrübe vardır. İlk adımı atmanıza engel olmaya çalışan korkunuzun da panzehiri edindiğiniz tecrübedir.

Hiç kimsenin geçmişe dönerek yeniden başlama imkanı yok. Lakin herkes bu gün yeni bir başlangıç yaparak sonucu değiştirebilir. Yenilgiyi getiren hatalarınızı kabul etme cesaretini bulduğunuzda, hatalarınızın artık sizin için bilgelik kaynağı olduğunu da göreceksiniz. Unutmayın ki hiçbir şey sonsuza dek sürmez. Hayatın olduğu gibi herşeyinde mutlaka bir sonu var. Sonlar ve kayıplar hayatın bir parçası.

Korkmadan, yeniden başlamak, başlamanın verdiği heyecanı, hazzı, umudu yaşamak lazım. Bırakın umut tomurcukları filizlensin içinizde ormana dönüşsün elde edeceğiniz başarı, galibiyet sizin için sıradanlaşsın. Size sinsice tuzak kuranların zamanı geldiğinde karşınızda nasıl çaresizliğe düştüğünü esas yenilginin nasıl olduğunu pişmanlık ve utanç içinde kıvranırlarken göreceksiniz. Lakin sizi bunları yaşatanları asla aklınızdan çıkarmayın.

Canı yanan sabretsin. Can yakan, canının yanacağı günü beklesin..." buyurmuş efendimiz Hz. Muhammed.

Benim bir can dostum var. Adı Filiz. Sosyal medya hesabında bir paylaşım yapmıştı iki gün önce, kendisinden helallik alarak sizlere aktarmak istedim, zira yazmaya çalıştıklarımın sanki bir özetini çıkarmış Filiz kardeşim;

“Affedin; ama asla unutmayın. Yoksa tekrar yenilgiye, başarısızlığa yakalanırsınız. Affetmek bakış açınızı değiştirir, lakin unutmak aldığınız dersi kaybettirir.”

Yeniden başlamak için ne bekliyorsunuz? Allah önünüze müthiş bir fırsat verdi kullanın bu fırsatı! Yenilgilerinize sebep olan hatalarınızdan kazandığınız tecrübelerinizle kalkın ayağa ve atın o ilk adımı sonrası bakın nasıl gelecek peş peşe…

Siz, siz olun affedin lakin asla UNUTMAYIN...

Kalın sağlıcakla…