Çocuk Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. İrfan Serdar Arda, sosyal medyadan yaptığı çağrıda, “Yeni bir "rekombinant varyant" Çocuklar için tehlike giderek artıyor. Bir an önce çocuklar da aşı programına alınmalı” paylaşımını yaptı.

İŞTE ÇOCUKLARDA YOL AÇTIĞI HASARLAR

Yaptığı paylaşımda Hong Kong’da omicron varyantı tanısıyla hastaneye kaldırılan çocuklarda görülen sağlık sorunlarını paylaşan Prof. Arda, “Hong Kong’da BA.2 ile hastaneye kaldırılan çocuklarda yapılan araştırmaya göre çocukların % 15'inde nörolojik komplikasyonlar var. 30 dakikalık nöbetler, şişmiş ses telleri, bilinç değişimi ve ensefalit(Beyin iltihabı) görüldü. Ölüm oranında gribe göre 7 KAT ARTIŞ olduğu tespit edildi” uyarısında bulundu. [caption id="attachment_527861" align="alignnone" width="640"] Çocuk Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. İrfan Serdar Arda[/caption]

OMİCRON’DAN YÜZDE 10 DAHA BULAŞICI

Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü’de, İngiltere'de görülen yeni koronavirüs varyatı XE'nin bulaşıcılığı ile ilgili beklenen açıklamayı yaptı.Son dönemde Omicron varyantı ile gündemden düşmeyen KoronavirüsteXE varyantının etkileriyle ilgili sıcak bir gelişme yaşandı. NDTV'de yer alan habere göre, XE'nin BA'1 ve BA.2 Omicronsuşlarının bir mutasyonu olan bir rekombinant olduğu açıklandı. İngiliz uzmanlar British Medical Journal'da yayınlanan bir makalede, varyantların çoğaltma sırasında genetik materyallerini karıştırıp yeni bir mutasyon oluşturduğunu söyledi. DSÖ yeni mutasyon XE'nin Omicron'un BA.2 alt varyantından yüzde 10 daha bulaşıcı olduğunu duyurdu. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.