Antalya haber...  Atatürk’ün talimatıyla 1928 yılında kurulan Türk Eğitim Derneğinin Antalya’daki Kolejinde Cumhuriyetin 100. Yılı nedeniyle bir öğretmen tarafından yapılan konuşmanın ‘Siyasi içerikli’ olduğu gerekçesiyle soruşturma başlatıldığı iddia edildi.

29 EKİM SABAHI ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERE OKUDU

TED Antalya Koleji’nde edebiyat öğretmeni olarak görev yaptığı öne sürülen bir kadın eğitmenin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin 100. Yıl katlamaları nedeniyle yaptığı konuşmanın videosu ortaya çıktı. Videoda, öğrencilere ve öğretmenlere yönelik bir konuşma yapan öğretmenin siyasi içerikli bir metni okuduğu yönündeki iddialar bir kesimde tepkiyle karşılanırken, bir kesimde de olumlu bulundu.

İŞTE O KONUŞMADAKİ İFADELER

Kolejin edebiyat öğretmenlerinden biri olduğu konuşmacının okuduğu metinde şu ifadeler yer alıyor; “Onun için canını vermeyea hazır olanların yanında onun adını anmaktan imtina edenlerle beraber. Cumhuriyetin bütün nimetlerinden faydalanıp, onu yok etmeye çalışıyorlar. Bir yanda yüz yıl önce Anayasaya Cumhuriyet yazdırmak için ömrünü feda edenler, diğer yanda bugün onu yok etmeye çalışan, bugün Türkiye Yüzyılı masalına herkesi inandırmaşa çalışanlar... Peki tüm bunlar olurken sen nerdesin? Bildin mi yüz yıl önce bugünkü cumhuriyetinin değerini? Özgürlük kelimesinin anlamınıkavrayabildin mi gerçekten? Kula kulluk etmediğin için şükrettin mi yaradana? Koskoca ülken Araplar için darphane, Bulgarlar için AVM, Suriyeliler içindoğumhane, bizim için tımarhaneye dönüştürülmeye çalışırken sen neredesin? Tabelalardan Türkiye Cumhuriyeti ibaresi sökülürken, Milli Marşını kağıda bakmadan okuyamayan ya da milli marş okunurken ayağa kalkmaya tenezzül etmeyen bir güruh, gencecik kadın sporcuları yaftalayıp millilikten söz ederken sen neredesin? Cumhuriyetin göz bebeği fabrikaların bir bir yabancılara satılırken, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı herkese çerez gibi dağıtılırken, yabancılar ülkende imtiyazlarla sefa sürerken, parası olan herşeye hüküm verirken, memurun, doktorun, işçin öğretmenin, kendi ülkesinde ikinci sınıf vatandaş muamelesi görürken ve en önemlisi, “Geleceğim” dediğin gençler umutsuzca ülkeden gitmenin yollarını ararken sen nerdesin?”

ÖĞRETMENİN KONUŞMASI NA ALKIŞ

Videoda öğretmenin yaptığı konuşma diğer öğretmenler ve öğrenciler tarafından uzun uzun alkışlanıyor. MY Gazete Haber Merkezinin kulislerden aldığı bilgilere göre, konuşmayla ilgili Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma açıldığı iddia edildi. Ancak mesai saatinin bitmiş olması nedeniyle bu iddianın doğruluğu teyit ettirilemedi.

İŞTE KULİSLERDEKİ TEPKİLER

MY Gazete’ye açıklama yapan ilgililer,öğretmen tarafından yapılan konuşmanın siyasi içerikli olduğunu öne sürerek, “Bazı partileri, camilerde, okullarda siyaset yapıyor diye eleştirenlerin, okullarda siyasi içerikli metinler okuması iki yüzlülükten başka bir şey değil. Bu konuşmanın yapıldığı yer bir eğitim kurumu olan TED Antalya Koleji, konuşan ise okulun edebiyat öğretmeni. Yaşanan bu olaya çok büyük tepki var. Her kim olursa olsun okullara siyaset sokanlara bunun hesabını mutlaka sormamız gerekiyor. Hem bir kesimi suçlayacaksın, hem de kendin aynı suçu işleyeceksin!” mealinde eleştiriler getirdiler.

TÜRK EĞİTİM DERNEĞİ HAKKINDAKİ BİLGİLER

Türk Eğitim Derneği, Atatürk’ün ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran kadroların öncülüğünde 31 Ocak 1928 tarihinde kurulmuştur ve 12 Aralık 1939 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile Kamuya Yararlı Dernek statüsü edinmiştir. İlk adı “Türk Maarif Cemiyeti” olan Dernek, 1946 yılından itibaren, “Türk Eğitim Derneği” adı altında çalışmalarını sürdürmektedir. Türk Eğitim Derneği Antalya Koleji okul öncesi, ilk ve orta öğretim düzeyinde eğitim veren Türk Eğitim Derneği'nin eğitim kurumlarından biridir. TED Antalya Koleji 2005 yılında Türk Eğitim Derneği'nin 20. okulu olarak Şule Uzun ve İzzet Uzun tarafından kurulmuştur. Antalya'nın ilk kampüs okuludur. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.