Sosyal medyada hesap açan çok sayıda sahte belge üreticisi gerçeğinin ayırtedilmesi çok zor olan diploma, ehliyet, pasaport, oturma izni gibi belgeleri hazırlayarak, talep edenlere satıyorlar. Sahte diplomalarla ve ehliyetlerle işe giren ve hatta kamu kurumlarına dahi ‘kapağı atanların’ olduğu yönünde yorumlar yapılırken, sahte belgelerin ultraviole özellikli, hologramlı, polikarbon kartlardan imal edildiği belirtiliyor.

PAYLAŞILAN BELGELERDEKİ MÜLTECİ İSİMLERİ

İnternette ve sosyal medyada, gerçeğinden ayırdedilmesi son derece güç olan yeni teknolojilerle üretilmiş sahte belge (Diploma, ehliyet, oturma izni vb.) satışları tam gaz devam ediyor. Sahte isimlerle sosyal medya hesapları açan ve müşteri çekmek için hazırladıkları sahte belgelerden örnekler paylaşan kişilerin, Türk vatandaşlarının yanı sıra Suriyeli veya Afgan mültecilere de belge hazırladıkları görülüyor.

TÜRKİYE, KKTC, AVRUPA, ABD, ASYA ÜLKELERİNE AİT BELGELER

Sahte belgeciler, Türkiye, KKTC ve Avrupa ülkeleri, Polonya, Ukrayna, Rusya ve ABD’ye ait pasaport, kimlik, oturma izni, ehliyet, diploma gibi yaşamsal evrakların sahtesini yaparak, bu ülkelere kaçak olarak giden veya gidecek kişilere satıyorlar. MY Gazete’nin sosyal medya aracılığıyla bağlantı kurduğu sahte belgeciler, özel yazışmalarla müşterilerine fiyat veriyor, eğer anlaşma sağlanırsa teknolojik ürünlerle gerçeğinden farksız olarak hazırladıkları belgeleri hazırlıyorlar. MY Gazete'nin sosyal medyadan bağlantı kurduğu sahte belgeciler, yaptıkları ürünün özelliklerine göre değişen ücretler talep ediyorlar. Sahte diplomaya ulaşmak için ödenmesi gereken fiyatlar ise şöyle;
  • İlk, ortaokul                               : 5.000 TL
  • Lise                                                : 10.000 TL
  • Ön Lisans                                      : 14.000 TL
  • Lisans                                             : 18.000 TL
  • Yüksek lisans                              : 25.000 TL
  • Göstermelik diplomalar        : 4.000 TL
ü ü Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz. ü