Antalya haber...  Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek deneyimli gazeteci İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programına konuk oldu. Gündemdeki konuları değerlendiren Başkan Böcek 11 ilin büyükşehir belediye başkanları olarak hükümetten beklentilerini açıkladı.

“YÜZDE 200 FAK VAR”

Başkan Muhittin Böcek, “Biz şehir olarak baktığınızda yüzde 50’ye yakının yönetimindeyiz. Antalya ve diğer büyükşehir belediyelerimizde ulaşımla ilgili problemlerimiz var. Çünkü dolar 18 TL’ye kadar çıktığında Mazot 11 TL’ydi. Bu süreç bugünde aynı. Hergün mazota ve benzine zam gelmekte.Üretici ile tüketici arasında yaklaşık yüzde 200 fak var. Biz yatlara uygulanan ÖTV, KDV gibi yapılan indirimleri ulaşım sektöründeki otobüsçülere, taksicilere ve nakliyecilere de yapılmasını istiyoruz. Sektörün buna ihtiyacı var” dedi.

“3 KAT ARTTI”

Elektrik zammı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “1 Ocak 2021’de ASAT’a 22 milyon TL elektrik faturası geldi. Bu rakam 1 Ocak 2022’de 62 Milyon TL oldu. Biz bu nokta da 11 ilin büyükşehir başkanları olarak vergi indirimi istiyoruz. Geçen yıl ile baktığımızda 3 katı daha fazla fatura geldi. Ben bu 3 kat ile her ay 20 otobüs alabilir ulaşıma katkı koyabilirim. Bu yüzden zor durumdayız ve vergi indirimi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

YENİ HALK EKMEK FABRİKASI

Daha önceki dönemde halk ekmeğin özelleştirildiğini söyleyen Başkan Böcek,” Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak halk ekmek ile ilgili bir yetkimiz yoktu. Antalya’da halk ekmek özelleştirilmiş ve taşeron bir firma tarafından üretiliyordu. 15 bin ekmek sayısı 27 bine çıktı 4 yıl içerisinde.Biz şimdi öz kaynaklarımızdan yeni bir halk ekmek fabrikası kuruyoruz. 1 Nisan’a yetiştirmeye çalıştığımız fabrika günlük 120 bin ekmek kapasiteli olacak ve Antalyalıların hizmetine girecek” ifadelerini kullandı.

“ANTALYA’DA KONAKLAMA VERGİSİ İSTİYORUZ”

Antalya’nın Türkiye’nin en büyük destinasyonuna sahip olduğunu ifade eden Muhittin Böcek, “Biz Antalya’da yerli ve yabancı turistlerle birlikte 25 milyon kişiye hizmet ediyoruz. Doğası, havası, temizliği ve etkileşimi bunlar çok kolay değil. Ama biz buradan bu kadar devletimize vergi vermekteyken, konaklama vergisi getirildi. Ben bunu önermiştim önceden de. Konaklama vergisi dünyanın nesrine gidildiğinde peşin olarak şehre ödenir. Biz Antalya’da konaklama vergisi istiyoruz. Bunu her toplantıda Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’a da bunu defalarca söyledik. Çağrıda bulunduk. Şuanda konaklama vergisi alınıyor ancak bakanlığa alınıyor. Biz Kültür ve Turizm Bakanlığımızdan Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ve diğer ilçe belediyelerine konaklama vergisinden pay talep ediyoruz. Şehrin bütün yükünü bizler çekiyoruz ancak konaklama vergisinden pay alamıyoruz” dedi. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.