Antalya haber...  Daire fiyatları ve kiraların inanılması güç bir hızla yükselmesinin önüne geçmek için kamu kurumları ile Emlakçılar Odası ortak denetlemeler başlattı. Emlakçılar Oto Galericiler ve iş Takipçiler Odası Başkanı İsmail Çağlar, emlak sektöründeki fiyatların hızla yükselmesinin gizli kalmış nedenlerini MYGazete.com’a anlattı.

YÜKSEK GÖÇ ALIYORUZ AMA İNŞAATLAR DURDU

Emlakçılar Oto Galericiler ve iş Takipçiler Odası Başkanı İsmail Çağlar, kiraların ve daire fiyatlarının hızla yükselmesinin ve vatandaşların ödeme gücünün kat kat üzerine çıkmasının nedenleri arasında, pandemi döneminde kentte inşaatların durmasının ve daire sayısının azalmasının önemli etkenlerden biri olduğunu söyledi. Antalya’nın önemli oranda göç alan ve üniversite öğrencilerinin geldiği bir kent olduğunu dile getiren Başkan Çağlar, “Bunun yanı sıra Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş nedeniyle emlak sektöründe olumsuz gelişmeler yaşandı. Bunların hepsini biliyoruz ve çözümü için kurumlarımızla birlikte üzerine gidiyoruz” dedi.

YABANCILAR EV ALIP TİCARETE BAŞLADI!

Başkan Çağlar, fiyatların artmasında önemli etkenlerden birinin de, Rusya ve Ukrayna’dan gelerek Antalya’da ev alan zengin yabancıların adeta emlakçı gibi ticarete başlamalarının olduğunu ifade etti. Çağlar, “Savaş başlayınca Antalya’ya gelip ev alan Rus ve Ukraynalılar, aldıkları bu evleri yakınlarına, tanıdıklarına ve kendi ülkelerinin vatandaşlarına yüksek fiyatlarla satıp, kiraya vererek fiyatların yükselmesine neden oldular. Bunun yanı sıra yine dış ülkelerden gelen mali durumu yerinde olan Türk vatandaşları da emlak ticaretine başladı. Bunlara biz ayakçı emlakçı diyoruz. Tüm bu gelişmeleri gören ev sahipleri de fiyatlara zam yapınca konut sektöründe fiyatlar çığrından çıktı” dedi.

KAÇAK EMLAKÇI, GALERİCİ KİRALIK OTO İŞİ YAPANLAR

Başkan İsmail Çağlar, Antalya’da kamu kurumlarıyla ortak başlattıkları denetlemelerle ilgili internet hesabından da çağrı yaptı. [caption id="attachment_532099" align="alignnone" width="640"] Emlakçılar Oto Galericiler ve iş Takipçiler Odası Başkanı İsmail Çağlar[/caption] İşte Başkan’ın yaptığı o çağrı; Çağlar, “AntalyaVergi Dairesi Başkanlığı ve İl Ticaret Müdürlüğü ile mesleğimiz için Ortak çalışmalarımız başlamıştır. Ayrıca bundan önceki gibi emlakçıların ev sahipleri adına elden kira almaları yasaklanmıştır. Kira bedellerinin bankaya yatması gerekmektedir. Elden kira alan arkadaşlarımızın tespiti anında Vergi dairesine bildirilecektir. Çevrenizde Kayıtsız, Kaçak Emlakçılık, Galericilik ve Araç kiralama yapan kim varsa belgelenebilir bir şekilde 0242 247 83 82 numaralı telefonla, Odamıza ihbarda bulunmanız halinde Vergi Dairesi tarafından ivedilikle cezai işlem yapılacaktır. Kaçak emlakçılıķ, galericilik, Rent a car yapanlara kesinlikle müsaade etmeyeceğiz.” Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.