Süper Lig'in 18. haftasında Beşiktaş , 1-0 geriye düştüğü maçta Göztepe'yi sahasında 2-1 mağlup etti. Beşiktaş'ın gollerini Larin ve Ghezzal atarken Göztepe'nin golü Ndiaye'den geldi. Göztep Beşiktaş - Göztepe 11'ler: Beşiktaş: Ersin; Rosier, Vida, Montero, Rıdvan; Josef, Pjanic, Oğuzhan; Ghezzal, Larin, Batshuayi Yedekler: Emre, Salih, Can, Atiba, Mehmet, Welinton, Kenan, Serdar, Güven, Umut Göztepe: İrfan Can; Dino, Atınç, Atakan; Berkan, Kerim, Nwobodo, Soner; Halil, Tijanic, Ndiaye Beşiktaş - Göztepe maçından notlar... Spor Toto Süper Lig'in 18'inci haftasında Beşiktaş sahasında Göztepe'yi konuk etti. Vodafone Park'ta saat 20.00'de başlayan karşılaşmada hakem Ümit Öztürk düdük çaldı. Öztürk'ün yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ve Süleyman Özay üstlendi. Beşiktaş Teknik Sorumlusu Önder Karaveli, Süper Lig'in 17'nci haftasında 2-2 berabere kalınan Fenerbahçe derbisinin 11'inde 2 değişikliğe gitti. Tecrübeli teknik adam savunmada Fenerbahçe karşılaşmasında sakatlanarak oyundan çıkan Necip Uysal’ın yerine Montero’ya, orta alanda ise Can Bozdoğan’ın yerine Oğuzhan Özyakup’u sahaya sürdü. Kaleyi Ersin Destanoğlu’na formayı veren Karaveli, savunma hattını Rosier, Vida, Montero ve Rıdvan Yılmaz’dan oluşturdu. Savunman hemen önünde Josef’i sahaya süren Karaveli, hücum hattının sağında Ghezzal, ortasında Pjanic ve Oğuzhan Özyakup, solunda ise Larin’i görevlendirdi. Karaveli’nin gol yollarındaki tercihi ise Michy Batshuayi oldu.

OĞUZHAN ÖZYAKUP 11 MAÇ SONRA 11’DE

Siyah beyazlı ekipte Oğuzhan Özyakup, Göztepe maçında 11’de görev aldı. Tecrübeli orta saha oyuncusu son olarak Süper Lig’de Başakşehir’e 3-2 kaybedilen karşılaşmada 11’de görev yapmıştı. Daha sonra lig ve Şampiyonlar Ligi’nde 8 maçta kadroda olan ancak oyuna dahil olmayan Oğuzhan, Şampiyonlar Ligi’nde Sporting, ligde ise Kayserispor ve Fenerbahçe maçlarında oyuna sonradan dahil olmuştu.

SAVUNMADA STOPER TANDEMİ YİNE DEĞİŞTİ

Siyah beyazlı ekipte savunma ortasında görev yapan tandem Göztepe karşılaşmasında da değişti. Fenerbahçe derbisine Vida-Necip ikilisiyle başlayan Önder Karaveli, Necip Uysal’ın sakatlanmasının ardından oyuna Serdar Saatçı’yı dahil etmişti. Karaveli, Göztepe karşısında ise savunmanın göbeğinde Vida’nın yanında Montero’ya şans tanıdı.

MONTERO LİGDE 6 MAÇ SONRA 11’E DÖNDÜ

Beşiktaş’ta Göztepe maçında ilk 11’de görev alan Francisco Montero, ligde 6 maçlık aranın ardından ilk 11’e döndü. Son olarak deplasmanda Hatayspor’a 2-1 kaybedilen karşılaşmada görev alan İspanyol stoper, sonrasında sadece Giresunspor mücadelesinde son 3 dakikada görev yapmıştı. Montero, Şampiyonlar Ligi’nde oynanan Borussia Dortmund mücadelesinde 90 dakika sahada kalmıştı.

ABDULVAHAP ÖKSÜZ UNUTULMADI

Beşiktaş’ta Göztepe maçı öncesinde hayatını kaybeden kulüp personeli Abdulvahap Öksüz, unutulmadı. Kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden Öksüz için Beşiktaşlı futbolcular siyah bantla karşılaşmaya çıktı.

GÖZTEPE’DE 2 DEĞİŞİKLİK

Göztepe Teknik Direktörü Nestor El Maestro, Süper Lig’in 17’nci haftasında iç sahada 1-0 kaybedilen Fatih Karagümrük maçının 11’inde 2 değişikliğe gitti. Sırp teknik adam; savunmanın sağında Murat Paluli’nin yerine Kerim Alıcı, hücum hattında ise Joahovic’in yerine kırmızı kart cezası sona eren Halil Akbunar’ı 11’de sahaya sürdü. Göztepe’nin Beşiktaş karşısındaki 11’i şöyle: İrfan Can Eğribayat- Arslanagic, Atınç Nukan, Atakan Çankaya, Kerim Alıcı, Obinna, Soner Aydoğdu, Berkan Emir, Tijanic, Halil Akbunar, Ndiaye.

ÖNDER KARAVELİ; KADERİNİ BELİRLİYOR!

Sergen Yalçın’ın Kasımpaşa beraberliği sonrasında istifa etmesiyle geçici olarak göreve getirilen U19 Teknik Direktörü Önder Karaveli, iki maçta 4 puan alarak başarılı bir grafik çizdi. 4-2 kazanılan Kayserispor maçının ardından Kadıköy deplasmanında Fenerbahçe’den alınan 1 puan, Önder Karaveli’nin hanesine çok olumlu bir referans olarak yansıdı. Bu iki maçta da takımın geriden gelerek puanlar alması, teknik direktör arayışında Beşiktaş Yönetimi’nin elini rahatlatan ve görüşmeleri daha geniş zamana yaymasını sağlayan önemli bir etken oldu. Siyah-Beyazlı yönetim, Göztepe maçının yanı sıra 19. haftada deplasmanda oynanacak Konyaspor maçına da Önder Karaveli’yle çıkma kararı aldı.

SÜPER KUPA MAÇI DA...

Türkiye Kupası’nda Altay’la oynanacak mücadelede de görevinin başında olması planlanan Karaveli, başarı istikrarını sürdürürse Katar’da 5 Ocak’ta Antalyaspor’la oynanacak Süper Kupa mücadelesinde de Beşiktaş’ın başında olabilir. Karaveli, önündeki 2 lig, 1 Türkiye Kupası ve bir de Süper Kupa karşılaşmalarından olumlu sonuçlarla takımını çıkarması halinde yönetim, ikinci yarıda da Önder hocayla devam etmeyi düşünebilir.

JOSEF'İN DURUMU BELİRSİZ

Beşiktaş, Süper Lig’in 18. haftasında Göztepe ile oynayacağı maçın hazırlıklarını dün yaptığı idmanla tamamladı. Nevzat Demir Tesisleri’nde teknik sorumlu Önder Karaveli yönetiminde bir bölümü basına açık gerçekleştirilen antrenmanda taktik ve kondisyon çalışması yapıldı. Sakatlıkları süren; N’Koudou, Mert Günok ve Necip Uysal’ın yanı sıra sağ alt baldırında ağrıları olan Gökhan Töre ve kasıklarında ağrı olan Josef de Souza idmana katılmadı. Töre’nin kadroda yer almayacağı, Josef’in ise maç günü durumunun netlik kazanacağı bildirildi.

BEŞİKTAŞ'A SINIRDA 2 İSİM VAR

Kara Kartal’da Göztepe maçı öncesi Cyle Larin ile Rachid Ghezzal sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Ligde üçer sarı kartları bulunan Larin ve Ghezzal bugünkü karşılaşmada da aynı durumu yaşadığı takdirde 19. haftadaki İttifak Holding Konyaspor maçında cezalı duruma düşecek.

OLUMSUZ PERİYOTTA DEĞİŞİM ZAMANI

Beşiktaş, ligdeki son 7 maçında altı kez puan kaybına engel olamadı. Ligin 16. haftasında Kayserispor’u 4-2 mağlup eden Siyah-Beyazlı ekip, Kasımpaşa (1-1) ve Fenerbahçe (2-2) maçlarını beraberlikle tamamladı. Beşiktaş son 7 maçta Hatayspor’a (0-1), Trabzonspor ’a (1-2), Alanyaspor’a (0-2) ve Giresunspor’a (0-4) mağlup oldu. Beşiktaş, bu akşam kazanıp olumsuz periyodu değiştirmeyi hedefliyor.

GÖZTEPE'DE 2 EKSİK

Geçtiğimiz sezon milli takım kampındayken ayak bileğinden sakatlanarak ameliyat olan Boşnak stoper Mihojevic ve Fatih Karagümrük karşılaşmasında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Lourency, maç kadrosunda yer almayacak. Sarı-kırmızılı ekipte cezası biten kaptan Halil Akbunar’ın ise karşılaşmaya ilk 11’de başlaması bekleniyor.

GÖZTEPE'NİN 19 YILLIK PUAN HASRETİ

Göztepe, 19 yıldır Beşiktaş deplasmanından puan alamıyor. Sarı-kırmızılılar, son olarak 27 Nisan 2002 tarihinde oynadığı maçta aldığı 2-1’lik galibiyetle rakibi karşısındaki son deplasman puanını almıştı. Bu tarihten sonra Beşiktaş’a karşı 5 deplasman maçı daha oynayan Göztepe, bu mücadelelerin tamamından mağlubiyetle ayrılarak İzmir’e eli boş dönmüştü. Sarı-kırmızılı ekip zorlu maçta alacağı puan ya da puanlarla bu kötü istatistiğini sonlandırmayı hedefliyor. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.