Gazeteci Mustafa Kozak artık MYGazete.com'da yazıyor

19.11.2019 17:26

Deneyimli Gazeteci Mustafa Kozak MYGazete.com yazı ailesine katıldı. Kozak haftalık yazılarıyla yıllara dayalı deneyimlerini mygazete.com okurlarıyla paylaşacak.

Gazeteci Mustafa Kozak artık MYGazete.com'da yazıyor

 Uzun yıllar yerel ve yaygın gazetelerin Antalya muhabirliği ve yönetim kadrolarında görev yapan deneyimli gazeteci Mustafa Kozak gündeme dair konular üzerine yazılar kaleme alacak.

Mustafa Kozak kimdir? 

Burdur Bağsaray’da dünyaya geldi.

İlk, orta ve Lise eğitimini Antalya’da tamamladı. 1995 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü’nden mezun oldu.

Üniversite öğrencisi iken  İstanbul’da özel bir radyoda proğram yapımcısı ve sunucu olarak kısa süreliğine çalışmaya başlamasıyla medya sektörüyle tanıştı.  

Üniversiteden mezun olduktan sonra Antalya’da 07 televizyonunda program yapımcısı ve sunuculuğu yaptı.  E TV televizyonunda, Star Gazetesi’nde muhabirlik yaptı.  

Antalya Life Dergisi’nin ilk sayısında da görev aldı.  2002 yılı mayıs ayından 2014 yılı haziran ayı sonuna kadar aralıksız olarak Akşam, Güneş gibi  gazeteleri bünyesinde barındıran o dönemde Çukurova Holding’e ait Türk Medya’da çalıştı.

Akşam Gazetesi’nin Antalya Bürosunun 2014 yılı haziran ayında kapanması üzerine DHA’ya geçti.

2017 yılı Eylül ayında emekli oldu. Antalya Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen yarışmalarda 2007 yılında Televizyon haberleri dalında, 1999 yılında röpörtaj dalında,  2003 yılında ise haber dalında ödül alan Mustafa Kozak Burdur’un Hacılar köyündeki tarihi eserlerin nasıl yağmalandığını anlatan haberiyle Antalya Sanayici ve işadamları Derneği’nce yılın gazetecisi seçildi.  

2012 yıllarında da Antalya’daki uyuşturucu sorunuyla ilgili “Zehirköy”  başlıklı haberiyle yine Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından yılın gazetecisi seçildi.

İşte Mustafa Kozak'ın ilk yazısı: 

Bütün Suç Ali'nin Öyle mi?

"Bir insanın evinden, köyünden, memleketinden vatanından ayrılmasıdır göç. Yuvanızdır orası. Ayrıldığınız anda özlersiniz. Tezek kokan köylerinize bile hasretlik çekersiniz.

Ayrılık belki de çok zor olduğu için  “Göç yolda düzelir” demişler. Peki bir insanı o çok zor olan göçe iten şey nedir? Uygarlık tarihi boyunca insanoğluna baktığımızda sürekli yer değiştirmiş.

Göçün temelinde ekonomi  ve güvenlik  arayışı vardır. Can ve mal kaygısı olmadan güvenle yaşayabileceğin yerlerin arayışıdır göç.

Bu nedenle insanlar karınlarını doyurabileceği, korunaklı yerleri tercih etmiştir yaşamak için. Ortadoğu coğrafyası ise insanoğlunun yaşamına en elverişli imkanı sunmuştur.

Mezopotamya, Mısır, Anadolu, Yunan ve Roma uygarlıklarının bu coğrafyanın eseri olması da bundan kaynaklanmaktadır.  

Felsefenin, bilimin, sanatın, demokrasinin atası da haliyle bu topraklardır. İnsanoğluna en elverişli imkanı sunan bu coğrafyada yaşamak, zenginliğinden dolayı bir o kadar da zordur.

Tarih boyunca bu topraklardan bu yüzden kan ve de gözyaşı hiç eksik olmamıştır. Herkes bu coğrafyanın sahibi olmak, nimetlerinden yararlanmak istemiştir."

MUSTAFA KOZAK'ın ilk yazısını okumak için TIKLAYIN 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto