ANKARA, (DHA)- ASKERİ Elektronik Sanayi (ASELSAN), Roket Sanayii ve Ticaret A.Ş. ile Baykar firmaları tarafından üretilen yerli insansız hava aracı (İHA) Bayraktar TB2, yüksek çözünürlüklü kızıl ötesi kamera ASELFLIR-500 ve yerli füze sistemleri ile yerli savunma sanayi ürünleriyle ekip tatbikatı yapıldı.

ASELSAN'ın paylaştığı tatbikat görüntüsüne göre; hareketli insansız hedefin vurulduğu ilk testte, Bayraktar TB2'nin üzerinde, ASELFLIR-500 hedefi işaretledi. Milli akıllı mühimmat MAM-L hedefi başarı ile vurdu. Sabit hedefe yönelik ikinci vuruşta ise Bayraktar TB2'nin üzerinde, ASELFLIR-500 havadan hedefi işaretledi. Taktik füze fırlatma sistemi KMC ve lazer güdümlü füze Cirit ile hedef karadan vuruldu. Test atışlarında, sabit ve hareketli kara hedefleri nokta atışıyla imha edildi.

Başkent'te 4 eski Ankara evi yangında kullanılamaz hale geldi Başkent'te 4 eski Ankara evi yangında kullanılamaz hale geldi

'MİLLİ TEKNOLOJİ ZORU BAŞARIR'

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, test atışlarına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Milli teknoloji zoru başarır; imkansız biraz zaman alır. Milli İHA'larımız, mühimmat ve elektro-optik sistemlerimiz modern harp sahasında tarih yazmaya devam ediyor. Dünyada alanının en iyisi ASELSAN ASELFLIR-500, gururumuz Bayraktar TB2, ROKETSAN'ın üstün mühimmat ve füze teknolojileri, zorlu harp senaryolarına hazır olduklarını bir kez daha gösterdi. Emeği geçen tüm teknik ekibi kutluyoruz" dedi. (DHA)