Salı Grubu’nun konuğu Mevlüt Yeni oldu

14.12.2021 15:15

Salı Grubu’nun bu haftaki toplantısının konuğu Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Mevlüt Yeni oldu. Medya sektöründeki son durum hakkında bilgiler veren Yeni, geçtiğimiz aylarda piyasaya çıkan kitabı ‘Sadece Gazeteci’yi de grup üyelerine takdim etti.

Salı Grubu’nun konuğu Mevlüt Yeni oldu

Salı Sanayici İşadamları ve Kanaat Önderleri Grubu’nun (Salı Grubu) bu haftaki konuğu önceki dönem olan Antalya Gazeteciler Cemiyeti ve Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mevlüt Yeni oldu.

Salı Grubu üyeleri kahvaltıda bir araya geldi

Sunis Su Hotel’de gerçekleşen bu haftaki toplantıya Salı Grubu Başkanı Muharrem Koç, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Antalya Şubesi Başkanı ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Şifa Çiçek, Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aynur Kazaz, Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Müdürü Prof. Dr. Nilgün Bilal, A.Ü Manavgat Meslek Yüksekokulu Seyahat-Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burcu Ilgaz, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu İl Genel Başkanı Mehmet Balık, A.Ü Girişim ve Kariyer Topluluğu Denetim Kurulu Başkanı Mert Coşkun, Falezler Reklam sahibi Alaaddin Özuzun, İnşaat Mühendisi Reyhan Aksoy, Mali Müşavir Zülküf Demir, Doktor Mezihat Beyoğlu ve çok sayıda grup üyesi katıldı.

Salı Grubu Başkanı Muharrem Koç toplantı ile ilgili açıklamalarda bulundu

“AGC ANTALYA PROTOKOLÜNDE ÖNEMLİ BİR YERE GELDİ”

Başkanlığı döneminde Mevlüt Yeni’nin çok başarılı iler yaptığını söyleyen Salı Grubu Başkanı Muharrem Koç, “Mevlüt Yeni uzun yıllardır sektörün içerisinde ve çok başarılı bir cemiyet başkanlığı dönemi geçirdi. Bu dönemde Antalya Gazeteciler Cemiyeti büyük saygınlık kazandı. Antalya protokolünde önemli bir yere geldi. Antalya Gazeteciler Cemiyeti bu dönemde çalışan ve üreten bir cemiyet haline geldi. Cemiyet STK’larla çok iyi dostluklar, ilişkiler kurdu. Mevlüt Başkan bu işin sonunda da güzel bir kitapla da başkanlığına veda etti. Kitapta önemli makaleler var kendisine bir kez yaptıkları için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Mevlüt Yeni medya sektöründeki son durum hakkında bilgi verdi

“SALI GRUBU’NUN FAHRİ ÜYESİYİM”

Salı Grubu’nun fahri üyesi olarak bu ailenin içinden olmaktan son derece mutlu olduğunu belirten Mevlüt Yeni, “Çok sevdiğim değer verdiğim dostlarla zaman zamanda olsa bir arada olmak büyük keyif, pozitif enerji veriyor. Uzun zamandır pandemi sebebiyle görüşemiyoruz. Bu vesile ile buluştuk. Organizasyon için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Mevlüt Yeni 'Sadece Gazeteci' kitabını üyelere tanıttı

“PANDEMİ İLE CAN ÇEKİŞEN SEKTÖRÜMÜZ KOMAYA GİRDİ”

Dünyanın zor bir dönemden geçtiğini belirten Yeni, “Koronavirüs nedeniyle dünya hem ekonomik hem de sağlık açısından zor bir dönem geçiriyor. Doğrudan etkilendik. Hem maddi hem de manevi olarak. Bu zor süreçte en çok etkilenen sektörlerin başında da medya sektörü geliyor. Pandemi basılı medyayı doğrudan vurdu. Haber yapmak kaynaklarla görüşmek oldukça zorlaştı. Öte yandan gazetelerin ana gelir kaynağı reklam bu süreçte oldukça düştü.  Ticaretin yapılamaması, işyerlerinin kapalı olması en çok medya sektörünü etkiledi. Pandemi ile can çekişen sektörümüz komaya girdi diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

“700 ÖĞRENCİYE BURS VERDİK”

Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı süresinde büyük işler başardıklarını ifade eden Mevlüt Yeni şunları söyledi: “15 yılda Antalya Gazeteciler Cemiyetimizi Türkiye’nin en saygın cemiyetleri arasına soktuk. Ana binamızı Kaleiçi’ne taşıdık. Binamızın içinde Basın Müzesi açarak tarihimizi orada yansıtmaya çalıştık. Yaklaşık 700 öğrenciye burs verdik. Bunları 200’ü mezun oldu. 8 ülke ile işbirliği yapıp 1500’e yakın yabancı gazeteciyi getirdik ve Antalya’nın tanıtımına katkıda bulunduk. Hem üyelerimize hem de Antalyamız için önemli işler yaptık.”

Mevlüt Yeni 'Sadece Gazeteci' kitabını Salı Grubu üyeleri için imzaladı

“GAZETECİLİKTEN BAŞKA HİÇ BİR İŞ YAPMADIM”

Geçtiğimiz aylarda çıkardığı kitabı ‘Sadece Gazeteci’ kitabı ile ilgili Salı Grubu üyelerine bilgiler veren Mevlüt Yeni, “Ben yaklaşık 40 yıldır mesleğin içerisindeyim. Gazetecilikten başka hiçbir iş yapmadım. Bu yüzden çok iddialı bir isim olmasına rağmen kitabımızın adını ‘Sadece Gazeteci’ koydum. Yaklaşık 4 bin köşe yazım arasından seçilen yazılarımı kitap haline getirdik. Kitap altı bölümden oluşuyor. Turizm üzerine, Antalya üzerine, Gazetecilik üzerine, Eğitim üzerine, Spor üzerine ve Hayat üzerine yazdığı ve büyük yankı uyandıran köşe yazılarımı burada yayınladık. Geçmiş ile günümüzü mukayese etmemizi sağlayan bir kitap oldu. Kitabın gelirini de başarılı öğrenci kardeşlerimize burs olarak veriyoruz. Alanya’da bir imza günü yaptık orada elde edilen gelirden üç öğrencimize burs verildi. Bugün bu toplantımızdan elde edilecek gelir de bir öğrencimize burs olarak verilecek” dedi.

Öte yandan toplantıda Mevlüt Yeni 'Sadece Gazeteci' adlı kitabını Salı Grubu üyeleri Arif Selçuk, Ali Nazmi Acar, Sami Atılgan, Orhan Oflaz, Muzaffer Sağlam, Tamer Uğurel, Macit Günel, Feviz Ulaş, Kemal Aytekin, Servet Açıkalın, Bekir Samut, Ebru Kocaacar, Görsel Tokmakoğlu ve misafirleri Prof. Dr. Aynur Kazaz, Prof. Dr. Nilgün Bilal, Doç. Dr. Burcu Ilgaz, Mehmet Balık, Mert Coşkun, Reyhan Aksoy, Zülküf Demir, Mezihat Beyoğlu imzalayarak takdim etti.

Salı Grubu Başkanı Muharrem Koç, Mevlüt Yeni'ye teşekkür plaketi verdi

Toplantının sonunda Salı Grubu Başkanı Muharrem Koç, Mevlüt Yeni'ye teşekkür plaketi takdim etti. Toplantı da kitaptan elde edilen gelir bir öğrenciye burs verilmek üzere Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş’a teslim edildi.

Salı Grubu Başkanı Muharrem Koç, Mevlüt Yeni, Prof. Dr. Aynur Kazaz, Prof. Dr. Nilgün Bilal

Mevlüt Yeni ve Manavgat Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burcu Ilgaz

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Teleferik faciasında kontrol odasının görüntüleri ortaya çıktı! Facia geliyorum demiş!

Teleferik faciasında kontrol odasının ..

Teleferik faciasında kontrol odasının görüntüleri ortaya çıktı! Facia geliyorum demiş!
Antalya'da meyve deposuna çarptı! Alev alan otomobilde hayatını kaybetti

Antalya'da meyve deposuna çarptı! Alev..

Antalya'da meyve deposuna çarptı! Alev alan otomobilde hayatını kaybetti
TCG Çanakkale S-333 isimli denizaltı Antalya'da

TCG Çanakkale S-333 isimli denizaltı A..

TCG Çanakkale S-333 isimli denizaltı Antalya'da
Antalya'nın çocuk valisi bakın ne istedi?

Antalya'nın çocuk valisi bakın ne iste..

Antalya'nın çocuk valisi bakın ne istedi?
Başkan Böcek koltuğunu çocuk başkan Anıl Kılınçkaya'ya devretti

Başkan Böcek koltuğunu çocuk başkan An..

Başkan Böcek koltuğunu çocuk başkan Anıl Kılınçkaya'ya devretti
Antalya Havalimanı'nda 23 Nisan coşkusu

Antalya Havalimanında 23 Nisan coşkusu

Antalya Havalimanı'nda 23 Nisan coşkusu