DEMRE'DE MESLEKİ EĞİTİM TOPLANTISI

03.06.2017 15:00

ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde mesleki eğitimle ilgili toplantı yapıldı.

DEMRE'DE MESLEKİ EĞİTİM TOPLANTISI

Demre Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'Gelecek Mesleki Eğitimde' konulu toplantı yapıldı. Kaymakamlıktaki toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, Milli Eğitim Şube Müdürü Selma Gök, Mesleki Eğitim Müdürü Doğan Ekçik, Kekova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ümit Eşmeli ve ilçede eğitim öğretim yapan ortaokul ve liselerde görevli rehber öğretmenler katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, "Bir ülkenin geleceği üretimdedir. Üretmeyen uluslar dünyada belirli bir yere gelemez. Üretimi yapacak olan meslek sahibi, yetişmiş, eğitimli teknik elemanlardır. Her meslek bir altın bileziktir. Bu elemanlar Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde yetişmektedir. Bu toplantıda rehber öğretmenlerimizden şunu istiyoruz. Öğrencilerimize Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerini mutlaka doğru biçimde tanıtalım. Bugün birçok üniversite mezunu iş bulamazken iyi yetişmiş, meslek sahibi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunları kolayca iş bulabilmektedir. Bugün sanayinin her kesiminde bu teknik elemanlara ihtiyaç vardır. Bu alanda yoğun bir açık vardır" dedi.

Toplantıda daha sonra Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin tanıtımı yapıldı. Bu liselere giriş koşulları, yatılılık ve bursluluk olanakları, bu liselerin avantajları anlatıldı. Neden meslek eğitimi sorusunun yanıtı tartışıldı. Mezun olunduğunda yüksek öğretime geçiş kolaylıkları, yüksek öğretime geçiş sınavlarındaki fırsat eşitliği anlatıldı. Bu konuların 8'inci sınıf öğrencilerine mutlaka anlatılması, gelecek mesleki eğitimde çağrısının mutlaka yapılması kararlaştırıldı.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto