Orman Mühendisi ve Ekolog Prof. Tuncay Neyişçi, Kumluca’nın ormanlık bölgelerinde ‘yangına karşı uyarı levhası’ yerine “Aracınızda değerli eşya bırakmayın” levhalarını görüp, üstüne bir de orman yangınıyla karşılaşınca sosyal medyadan Orman Bakanı’nı ve Orman Genel Müdürü’nü istifaya çağırdı.

Türkiye’nin tanınmış ekologlarından (çevre bilimci) ve Orman Mühendisi Prof. Tuncay Neyişçi, Kumluca’da gördüğü önemli bir eksikliğe ve beraberinde gelen çevre felaketine büyük tepki göstererek, Orman Bakanı’nı ve Orman Genel Müdürü’nü istifaya çağırdı.

Orman Bakanı ve Orman Genel Müdürü derhal istifa etmelidir. Lamı çimi yok..

Sosyal Medya hesabından, “Orman Bakanı ve Orman Genel Müdürü derhal istifa etmelidir. Lamı çimi yok...” şeklinde bir çağrı yapan Prof. Neyişçi, “Tesadüfün ve aymazlığın böylesi!” başlıklı yazısında yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Bugün 11 Ağustos, bayramın ilk günü, Kekova, Kaleye giderken Karaöz ve Papaz İskelesinden geçtim.

Saat 13.30-14.00 civarı. Niyetim geçtiğimiz yıl büyük bir yangın geçiren bölgeye göz atmaktı.

Papaz koyunda en az 10 ikaz levhası gördüm. Kumluca Belediyesine ait.

Aracınızda değerli eşya bırakmayın diyen. Ama ısrarlı aramama karşın o yol üzerinde orman yangınına ilişkin tek bir uyarı ve önlem yoktu.

Bir ağacın gövdesine çakılı 20x20 cm boyutlarında Alo 177 levhası dışında.

Üstelik oradaki büfe ve mescidin catıları da şıngılla kaplıydı. Alanda belediye tarafından koyulduğunu sandığım mangallar vardı.

Ağaç diplerinde mangal yakmayın uyarı tabelasını gördüğümü de belirtmeliyim.

Tam bunları yazayım resimleri Facebook’a uyarı olsun diye koyayım derken internetten geçmiş yangının tarihini öğrenmek istedim.

Ne göreyim! 15.00 itibarıyla yeni bir yangın çıkmış, 2 helikopterle havadan ve şu kadar işçi ve arazözle karadan müdahale edilmeye başlanmış.

Belediyeyi ormanlar araç içine bırakılan değerli eşyalar kadar ilgilendirmiyorlarmış, ormancı medyalarımı ise hiçbir şey, pes...

Eh be meslektaşlarım beni bu kadar utandırmaya hakkınız yok. Orman Bakanı da Orman Bölge Müdürü de derhal istifa etmelidir! Lamı çimi yok!”