Antalya'da gergin meclis

13.10.2017 17:26

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, meclise gelen gündem maddesinin yeniden komisyona gönderilmesine tepki gösterdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in katılmadığı ekim ayı devam meclisine, Ak Partili meclis üyesi Mesut Kocagöz başkanlık yaptı. 44 maddenin görüşüldüğü mecliste, Muratpaşa Belediyesi'nden gelen ve Ak Parti ile CHP'nin komisyonda 'evet' oyu kullandığı madde tartışmalara neden oldu.

BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MENDERES TUREL'IN KATILMADIGI EKIM AYI DEVAM MECLISINE, AK PARTILI MECLIS UYESI MESUT KOCAGOZ BASKANLIK YAPTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Yeşilova Mahallesi'nde Muratpaşa Belediyesi'nin Fen İşleri Müdürlüğü'nün kullanımında olan parselin ticaret alanı olarak yeniden düzenlemesine yönelik maddede çıkan karar, Ümit Uysal'ı kızdırdı. MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli madde üzerinden Ak Parti ve CHP'nin anlaşmasını manidar bulduğunu dile getirdi. Senirli'nin maddenin ilgili daireye yeniden gönderilmesine yönelik sözlerine Ümit Uysal cevap verdi.

'KAMUSAL YARARI VAR'

Uysal, bugüne kadar birçok maddenin Ak Parti ve MHP'nin oy çokluğuyla geçtiğini söyledi. Söz konusu maddenin de kamu yararı olan bir madde olduğunu kaydeden Uysal, “Çevresindeki bütün araziler ticari alandır. Eğer bu arazi değerlendirilebilirse 500 bin nüfuslu Muratpaşa'da, doğalgaz tadilatları nedeniyle yok olan asfalt altyapısının yenilenmesine devam edilecektir. Burası Ahmet ağanın kişisel yeri değildir. Kamusal yararda arkadaşlarımı hassasiyetle davranmaya çağırıyorum. Kamusal bir alanla ilgili 'anlaşma' iması hoş değildir. Tamamen toplumun yararı söz konusudur. İki partinin aynı oyu kullandığı bir ortamda 'anlaşma' ima ediliyorsa bu beni düşünceye sevk etti geçmişteki maddelerle ilgili" dedi.

BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MENDERES TUREL'IN KATILMADIGI EKIM AYI DEVAM MECLISINE, AK PARTILI MECLIS UYESI MESUT KOCAGOZ BASKANLIK YAPTI. MURATPASA BELEDIYE BASKANI UMIT UYSAL, MECLISE GELEN GUNDEM MADDESININ YENIDEN KOMISYONA GONDERILMESINE TEPKI GOSTERDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

AK PARTİ KOMİSYONDAKİ KARARINI MECLİSTE DEĞİŞTİRDİ

Komisyonda 'evet' oyu kullanan Ak Parti'nin sözcüsü Bahattin Bayraktar ise maddenin yeniden imar ve şehircilik dairesine gönderilmesini istedi. Bayraktar'ın bu teklifi Ümit Uysal'ı daha da kızdırdı. Uysal, “Bu maddeyi yeniden komisyona gönderirseniz gerçekten çok ayıp olur. Burası tamamen kamu mülküdür. Buradan elde edilecek parayla Muratpaşa'nın asfaltları yenilenmeye devam edecektir. İki çift laf için komisyona gönderiyorsanız kamusal olmaz, Antalya'nın gündeminden de düşmez. Çok ayıp olur, komisyon raporu var ortada. Kardeşim, şahısların mülkünü takır takır geçiriyorsunuz, kamunun malını niye geçirmiyorsunuz? Kamunun mülkü yok mu olsun? Kamunun mülkü değersiz mi gitsin? Ne biçim anlayışınız, sizin bu meclise getirdiğiniz maddelerin yüzde 80'inde kişi yararı var. Ama kamusal mülk söz konusu olduğu zaman birdenbire fikir değiştiriyorsunuz. Bu nasıl anlayış? Hangi partiden olursanız olun yaptığınız çok ayıptır. Bu yaptığınızı bütün Antalya'ya duyururum. Yaklaşım son derece çiğdir. Meclise gelen kamu yararı taşıyan en önemli maddelerden biridir. Komisyon kararının ardında arkasında durmuyorsunuz" diye sert eleştirilerde bulundu.

BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MENDERES TUREL'IN KATILMADIGI EKIM AYI DEVAM MECLISINE, AK PARTILI MECLIS UYESI MESUT KOCAGOZ BASKANLIK YAPTI. MURATPASA BELEDIYE BASKANI UMIT UYSAL, MECLISE GELEN GUNDEM MADDESININ YENIDEN KOMISYONA GONDERILMESINE TEPKI GOSTERDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

MADDE KOMİSYONA YENİDEN GÖNDERİLDİ

MHP'li Selçuk Senirli de hiçbir belediye veya parti ile husumeti olmadığını söyledi. Senirli, madde ile ilgili şerhini en başta koyduğunu söyledi. Tartışmaların ardından yapılan oylamada, MHP ve Ak Parti'nin oy çokluğuyla madde ilgili komisyona yeniden gönderildi.

BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MENDERES TUREL'IN KATILMADIGI EKIM AYI DEVAM MECLISINE, AK PARTILI MECLIS UYESI MESUT KOCAGOZ BASKANLIK YAPTI. (MUHITTIN BOCEK) (FOTO:ANTALYA-DHA)

BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MENDERES TUREL'IN KATILMADIGI EKIM AYI DEVAM MECLISINE, AK PARTILI MECLIS UYESI MESUT KOCAGOZ BASKANLIK YAPTI. (BAHATTIN BAYRAKTAR) (FOTO:ANTALYA-DHA)

(Hasan DEMİRBAŞ / DHA)

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto