AHMET DAVUTOĞLU ALANYA'DA

01.01.1970 00:00

Eski Başbakan ve Ak Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Ramazan dolayısıyla yakınlarını ziyaret için Antalya'nın Alanya İlçesine geldi.

AHMET DAVUTOĞLU ALANYA'DA

Alanya' Öğretmenevi'nde dün gece partililerle buluşan Ahmet Davutoğlu, bugün cuma namazını Kuyularönü Camii'nde kıldı. Cami çıkışında Ahmet Davutoğlu'na cemaat büyük ilgi gösterdi. Alanya ile atalarından bağı olduğunu belirten Davutoğlu, “Bildiğiniz gibi Toroslar'da Taşkent doğumluyum. Konya ile ne kadar ilişkimiz varsa Alanya ile o kadar ilişkimiz var. Annem tarafı da Alanya kökenli. Babam uzun yıllar burada çalıştı. Biraz önce camide musafaha yaparken geçen hemen hemen herkes baba, ata dostuydu. Dolayısıyla bir sıla-i rahim gibi Ramazan'da Antalya'daki Konyalı hemşerilerimiz bir iftar için davet etmişlerdi. Antalya'ya iftara geçmeden önce sahuru Alanya'da geçirdik. Bütün Alanyalılara teşekkür ediyoruz" dedi.

"ALANYA TÜRKİYE'NİN YÜZ AKI"

Sahurun ardından bugün de cuma namazı için ilçede kaldığını belirten Davutoğlu, Türkiye'nin en büyük ilçelerinden Alanya'nın il olmak için bütün özellikleri taşıdığını söyledi. Davutoğlu, şunları söyledi:

"Onun için Alanya'ya devlet üniversitesinin açılması, özellikle Toroslar'dan Alanya'ya inen yolun açılması hem Dışişleri Bakanlığım hem de Başbakanlığım döneminde yakından takip etmiştim. Bugün bir taraftan da arkadaşlardan projelerle ilgili ilerlemeler konusunda bilgi aldım. Biz bu dağların, toprakların çocuğuyuz. Alanya, Türkiye'nin yüz akı. Turizme verdiği destek, buraya gelen herkes Alanya'nın misafirperverliğini bilir. Alaiye, Selçuklu devletinin kalesidir. Bir anlamda denize açılan kapısıdır. Bu anlamda Konya ile Antalya, Taşkent ile Alanya arasında biz hiçbir zaman fark gözetmedik. Bugün burada gördüğüm hemşerilik muhabbetinden, herkesin gösterdiği yakın kardeşlikten, dostluktan tekrar mutlu oldum. Allah, Alanyamızı, Türkiyemizi aziz eylesin."

Konuşmasının ardından Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, iftar programına katılmak için Antalya'ya gitti.

Engin ANAK/ALANYA(Antalya), (DHA)

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto