MY Gazete muhabirleri; Antalya’daki yardım merkezlerinin yanı sıra vatandaşların deprem bölgesine yardım amaçlı göndermek için gıda maddesi ve kıyafet satın altıkları A-101, Bim ve Şok adlı üç harfli marketleri dolaştı. Hem market çalışanlarına hem de vatandaşlarla görüşen MY Gazete muhabirleri, marketlerin genel merkezlerinin, deprem merkezlerine gönderilme özelliğine sahip hiçbir üründe indirim yapılmadığını öğrendi.

YÜN BERE, ATKI, BATTANİYE, KONSERVE

MY Gazete habercileri, kent merkezindeki 10 tane ‘üç harfli’ harfli market personeli ve alışveriş yapan vatandaşlara sorular sordu. Özellikle yardım toplanan merkezlerin yakınındaki marketlerin rafları boşaldığı, kimi marketlerin de tıka basa bu tür ürünlerle doldurulduğu görüldü. MY Gazete’nin konuştuğu market müşterileri, bisküvi, konserve, peynir, poşetli ekmek, yün bere, eldiven ve battaniye gibi ürünleri, ucuz olduğu gerekçesiyle Bim, Şok ve A-101 adlı merkezlerden satın alıp, yardım merkezlerine teslim ettiklerini dile getirdiler. Market çalışanları da, bu tip veya diğer ürünlerin fiyatlarında hiçbir indirim yapılmadığını, kendilerine böyle bir talimat verilmediğini söyledi.

İNDİRİMLİ ÜRÜN YOK

Kimi vatandaşlar, deprem bölgesine göndermek istedikleri düşük kaliteli çorapların dahi yüksek fiyata satıldığından şikayet ederken, kimi vatandaşlar da birkaç aile ortaklaşa, kolilerle gıda ürünü veya giysi satın alarak yardım merkezlerine teslim ettiklerini altını çizdiler. Yardımsever vatandaşlar, kendilerinin de market çalışanlarına indirimli ürünler olup olmadığını sorduklarını, ancak olumlu yanıt verilmediğini ifade ettiler. MY Gazete muhabirleri, market çalışanlarının da indirim yapılmamasından rahatsız olduklarını gözlemlediklerini ifade ettiler.

YARDIM MERKEZLERİNE BAĞIŞ YAĞIYOR

Öte yandan Antalya’da çok sayıda kurum ve kuruluş, yardım toplama ve sevketme işini üstlenmiş durumda. Vatandaşlar, siyasi partiler, okullar, kültür ve gençlik merkezleri gibi kurum ve kuruluşlardaki yardım toplama merkezlerine eski, yeni kıyafetler ve gıda maddeleri götürerek, teslim ediyor. Bu malzemeler poşetlenerek, kaymakamlıklara veya belediyelere teslim edilebildiği gibi, imkanları olan kuruluşların araçları tarafından bizzat deprem bölgelerine gönderiliyor. MY Gazete’nin ulaştığı Kepez’deki Ayşe Ahmet Atmaca Ortaokulu, Antalya Özgecan Aslan Gençlik Merkezi ve Antalya Ülkü Ocakları yer alıyor. Bu ve diğer diğer yüzlerce merkezdeki yardım toplama, paketleme ve gönderme çalışmalarının büyük bir hız ve gayretle sürdüğü, vatandaşlardan da adeta bağış yağdırdığı gelen bilgiler arasında. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.