GÜLEBAK AKDENİZ MEDYASI İLE BULUŞTU 
Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Gülebak Alanya’da yapılan Akdeniz Gazeteciler Federasyonu toplantısının ardından, dün de Antalya'da Basın İlan Kurumu Şube Müdürlüğü yöneticileri, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi ve Antalyalı gazete sahipleri ile buluştu.  
Urfa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Gülebak, bir dizi temaslarda bulunmak üzere gittiği Alanya ve Antalya’da Akdeniz Medyası ile buluştu.

I M G 20240507 W A0027

Gülebak öncelikli olarak 4-6 Mayıs tarihleri arasında yapılan  Alanya, Antalya, Burdur, Osmaniye, Mersin, Hatay, Kahramanmaraş ve Kemer’in temsil edildiği toplantıda sektör temsilcilerinin sorunlarını dinledi. 
Temasları sırasında Basın İlan Kurumu Antalya Şubesi Müdürlüğü ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti’ni de ziyaret eden BİK Yönetim Kurulu Üyesi çeşitli görüşmeler yaptı. Basın İlan Kurumu Antalya Şube Müdürü Nedim Engin ve kurum çalışanlarını ziyaretinde çalışmalar hakkında bilgi alan Gülebak,

I M G 20240507 W A0025

Antalya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaretinde öncelikle Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş ile görüştü. Cemiyette Antalya’daki gazete sahipleri ile de bir araya gelen Gülebak yaptığı konuşmasında "Basın İlan Kurumu medya kuruluşlarımızın menfaatleri, yasa ve yönetmeliklerin uygulanması hususunda işbirliği ile çalışmayı önemsiyor. İlan ücretlerinde medyanın şartları düşünülerek önemli iyileştirme yapıldı. Yönetim Kurulumuz önümüzdeki aylarda yine medyamız için olumlu bir çok karar alacak, bununla ilgili çalışmalar devam ediyor.

I M G 20240507 W A0026

1 Mayıs 2024 tarihinde süresi dolacak olan Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya İllerinde bulunanlar gazete ve internet haber sitelerine yönelik alınan önlemlerin süresi 1 Ağustos 2024 tarihine kadar uzatıldı. Diğer önemli kararımız ise internet haber siteleri ile ilgili. 1 Ekim - 31 Aralık 2023 tarihleri arasında asgari trafik şartı sebebiyle ihlal süresi kadar göstergesi düşürülen 174 internet haber sitesi için dosyalar Yönetim Kurulumuzun gündemine geldi. 174 internet haber sitesine ayrıca Yönetim Kurulu müeyyidesi uygulanmasına gerek olmadığı yönünde karar alındı."dedi. Gülebak, resmi ilan almak için müracaatta bulunan internet gazetelerinin yöneticileri ile yaptığı toplantıda istek ve talepleri not alırken, kendisine ulaşan bir konuyu telefon bağlantısı ile kurum yöneticilerine iletti ve anında cevaplanmasını sağladı. Gülebak temaslarına ilişkin de şunları söyledi: ‘Bize ulaşan her türlü konuyu kurumumuzda ilgili kişi ve birimlere ileteceğim. Talepler değerlendirilerek kanun ve yönetmelikler çerçevesinde neticelendirilecektir.

Antalya'da balıkçılardan Bandırma Vapuru'na ithafen tekneli kortej Antalya'da balıkçılardan Bandırma Vapuru'na ithafen tekneli kortej

BİK, gazetelerimizin menfaatleri için çalışıyor, bunu yaparken de elbette kurallara uymak önemli. Tüm gazetelerimizin buna dikkat etmesini isterim.’