Dünyanın en etkili sosyal medya mecrası Twitter, milyonlarca öğrenci ve eğitimci ve velinin attığı, “‘Online eğitime geçilsin, devam mecburiyeti kaldırılsın” mesajlarına ev sahipliği yapıyor. Yüz yüze eğitim nedeniyle öğrencilerin salgının pençesine düştüğünü vurgulayan sosyal medya kullanıcıları, yalnız ilk ve orta öğretimde değil, üniversitede, yurtlarda ve toplum taşım araçlarında da büyük bulaş riski bulunduğunu, bu şartlarda ölümcül virüsten korunmanın mümkün olmadığını belirtiyorlar.
Haberlerimizi Instagram, Facebook, Twitter, Telegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.
ÖĞRENCİLERİN ORTAMLARINDAN KORKUTAN FOTOĞRAFLAR
Twitter’da online eğitime geçilmesi için sürekli yeni ‘tag’lar açılıyor. Yapılan paylaşımlarda okullardaki, toplu taşımadaki, yurtlardaki ve toplanma alanlarındaki kalabalıkların fotoğrafları paylaşılıyor. Mesajlarda, öğrencilerin bulunduğu hiçbir ortamda önlemlerin yeterli olmadığı, maskelerin takılmadığı, kalabalıklarda bir araya gelinmek zorunda kalındığı ve bu nedenle salgının eğitim kurumlarında hızla yayıldığı ifade ediliyor.BİLİM İNSANLARI, ÖĞRETMENLER VE VELİLER DE ONLİNE EĞİTİMDEN YANA
Kimi mesajlarda öğretmenlerin ve okul personellerinin yanı sıra yurt müdürlerinin ve çalışanlarının da covid-19’ayakalandığı, yurtlarda yer bulunamaması nedeniyle zaten küçük olan odalara ek yataklar konulduğu, yemekhanelerde adeta burun buruna sıralara geçilerek masalara oturulduğu, sınıflarda çok sayıda bulaşın meydana geldiği vurgulanıyor. Salgının eğitim ve yurtlarda yayılması üzerine bir süredir sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlar ve ‘Online eğitime dönülsün’ eleştirileri giderek dozunu artırdı. Yalnızca öğrenciler değil, öğretmenler, bilim insanları ve veliler de paylaşımlar yaparak, okullara devam mecburiyetinin kaldırılmasını, online eğitime dönülmesini talep ediyor.
MİLYONLARCA AŞISIZ ÖĞRENCİ BÜYÜK RİSK ALTINDA
Okulların açılmasının ardından öğrenciler, öğretmenler, okul personelleri ve yurtlarda Covid-19 salgını hızla büyürken, hükümet bu konuda geri adım atmıyor. Bilim insanları da, milyonlarca aşısız aşsız öğrencilerin büyük risk altında olduğunu vurgulayarak, eğitim kurumlarındaki kalabalık ortamların bulaşı katlayarak artırdığı görüşünde olduklarını açıkça ifade ediyorlar.
YOĞUN BAKIMA KALDIRILAN ÇOCUKLARIN YÜZDE 13’Ü HAYATINI KAYBEDİYOR
Çocuk yoğun bakım uzmanı ve sorumlusu Prof. Dr. Esma Şevketoğlu da, son dönemde çok sayıda çovide yakalanan öğrenci ve çocuğun hastanelerde tedavi altına alındığını ve önemli bir kısmının entübe edilerek yoğun bakımlara kaldırıldığını vurguluyor. Prof. Şevketoğlu Twitter hesabından yaptığı açıklamada, yoğun bakıma kaldırılan çocukların yüzde 13’ünün hayatını kaybettiğini, 13.1’inin bedeninde hasar kaldığını belirtiyor. Prof Şevketoğlu, 13 şehrin çocuk yoğum bakımlarındaki verileri ortaya koyduğu açıklamasında, “Covidi atlatan çocuklardan bir kısmı bir ay kadar sonra çoklu organ yetmezliğinden hastanelere geri getiriliyor. Özellikle kalbin tutulumu covidi atlatmış öğrencilerde ve çocuklarda çok görülüyor” ifadelerini kullanarak tehlikeyi ortaya koyuyor.











































