Türkiye’nin en üst çatı basın meslek kuruluşu olan ve 9 gazeteciler federasyonu ile 86 gazeteciler cemiyetinin üye olduğu Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı Kütahya’da yapıldı. 

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu genel başkanlığına, kongreye katılan delegelerin tamamının oyunu alan Nuri Kolaylı yeniden seçildi.

Kütahya’ya, Türkiye’nin bütün illerinden gelen 93 delegenin katılımıyla gerçekleşen TGK Genel Kurulu, Kütahya Dumpınar Üniversitesi’nde yapıldı.  Genel Kurulda Divan Başkanlığı’na Nazmi Bilgin, Başkan Yardımcılığına Mustafa Arslan, Yazmanlıklara Şevket Erzen ve Erkan Sağlam oy birliği ile seçildi

Genel kurulda Nuri Kolayli yeniden dördüncü kez genel başkan seçilirken Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gaye Coşkun, AGF Genel Başkan Yardımcısı Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş, AGF Başkan Vekili Osmaniye Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Cihangir ve AGF Genel Başkan Yardımcısı Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nihat Mazmanoğlu yönetim kuruluna, AGF Genel Başkan Yardımcısı ve Burdur Gazeteciler Başkanı Kürşat Tuncel , AGF Genel Başkan Yardımcısı  Ahmet Yenigün Onur Kuruluna seçildi. 

I M G 20240525 W A0085

AGF Onursal Başkanı Mevlüt Yeni ise önerge ile yeniden Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Dışiliskiler Genel Koordinatörlüğüne oy birliği ile seçildi. 

TGK Genel Kurulunda konuşmaların ardından, 2021 – 2024 dönemi Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu raporları ile bilanço, gelir gider tablosu ile tahmini bütçe de ele alındı. Kongrede okunan raporlar ayrı ayrı oylamaya sunuldu. Raporlar, toplantıya katılan bütün üyelerin oy birliği ile kabul edildi. Daha sonra seçimlere geçildi.

I M G 20240525 W A0087

Genel Kurulda tek liste ile gidilen seçimlerin açık oylama ile yapılması oy birliği ile kabul edildi ve Nuri Kolaylı Genel Başkanlığı’ndaki liste okundu. Üyelerin tamamının oyu ile 2024- 2027 dönemi için seçilen listede şu isimler yer aldı:

Genel Başkan: Nuri Kolaylı

Çocuklar, kurban kesimini korku dolu gözlerle izledi Çocuklar, kurban kesimini korku dolu gözlerle izledi

I M G 20240525 134449

Yönetim Kurulu: Sefa Özdemir, Feridun Fazıl Özsoy, Erdoğan Erişen, Cem Kaytan , Gaye Coşkun, Osman Hakan Kiracı, Mehmet Çelik, Mehmet Ergün, Ergun Ata, Ali Cihangir, Derya Sarılarlı, İdris Taş, Ali Filizkan, Ercan Atay, Osman Koca, Atilla Durak, Ersen Küçük, Vahap Güner.

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri: Abdullah Alpağ, İhsan Uluözlü, Osman Nuri Boyacı, Cengiz Selci, Müjdat Çetin, Ümit Özmen, Deniz Başlı, Nihat Mazmanoğlu.

Denetleme Kurulu: Arif Kurt, Halis Olcay, Seda Köktener.

Denetleme Kurulu Yedek Üyeleri: Bilal Bölükbaşı, Hande Nur Uysal, İlyas Bayraktar.

TGK Onur Başkanı: Nazmi Bilgin.

TGK Onur Kurulu Üyeleri: Ali Er, Erkan Sağlam, Osman Baykuş, Ahmet Duran Yenigün, İhsan Tunçoğlu, Sezer Küçükkurt, Alpaslan Düzgün, Kürşat Tuncel, Şevket Erzen, Aytekin Polatel, Mehmet Emin Turpçu, T. Fikret Sönmez, Bekir Bayram, Metin Kaya, Tahir Gülebak  , Cengiz Demirel, Muhittin Karahan, Vahap Şehitoğlu, Emrullah Özbey, Mustafa Bayrak, Zeki Alkan, Okan Sarıkaya, Zeki Dışkaya.

TGK Basın Etik Kurulu Başkanı: Sezai Ballı

TGK Basın Etik Kurulu üyeleri: Aydın Besen, Hüsnü Acar, Orhan Karagöl, Aydın Deniz, Mert Minisker, Serkan Göktürk, Ayhan Polat, Murat Atay, Sezai Köprülü, Cihan Okur, Mustafa Baş, Yargıç Harmankaya, Hafize Akıncı, Mustafa Emen, Yaşar Karatay, Hüseyin Atılgan.

TGK Yüksek İstişare Kurulu Başkanı: Mustafa Arslan

I M G 20240525 W A0056

İstişare Kurulu Üyeleri: Aleattin Aslan, Emrah Yıldırım, Mahmut Arda, Aslan Deveboynu, Güngör Yavuzarslan, Mesut Fidançiçek, Barış Yalçınkaya, Fatih Sevinç, Murat Okutmuş, Birol Bebek, Hüseyin Oğuz, Nihal Karaman, Diyap Atar, İhsan Özdemir, Ömer Faruk Demirok, Elif Şentürk, Levent Silistre, Ramazan Demir, Emine Ballı, M. Erkan Yılmaz, Şeref Yaşar.

YENİ VE TUNÇ KOORDİNATÖR OLARAK SEÇİLDİ. 

Öte yandan, kongreye verilen önerge ile Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun Dış İlişkiler Genel Koordinatörlüğüne yeniden Mevlüt Yeni, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Koordinatörlük görevine de Sinan Tunç oybirliği ile seçildi.

Editör: Şule Çelik