Akdeniz Üniversitesi Senatosu, bu kez alışılmış toplantı salonlarının dışında tarihi bir atmosferde toplandı. Üniversite yönetimi ve senato üyeleri, antik dünyanın en önemli yönetim merkezlerinden biri olarak kabul edilen tarihi meclis alanında bir araya geldi.
Likya Birliği’nin karar merkezi olarak bilinen ve demokrasi tarihinin önemli yapıları arasında gösterilen antik mecliste gerçekleştirilen toplantı, hem akademik hem kültürel açıdan dikkat çekti. Tarihi taş yapılar arasında yapılan oturumda üniversitenin gelecek projeleri, eğitim çalışmaları ve bilimsel faaliyetleri ele alındı.
Üniversite yönetimi, böylesine anlamlı bir mekânda toplantı yapılmasının tesadüf olmadığını belirterek, geçmişin ortak akıl kültürü ile günümüz bilim anlayışı arasında sembolik bir bağ kurulmak istendiğini ifade etti.
Katılımcılar, binlerce yıl önce devlet meselelerinin görüşüldüğü tarihi alanda bulunmanın etkileyici olduğunu dile getirirken, etkinlik sırasında antik yapının tarihi ve Likya uygarlığı hakkında da bilgilendirmeler yapıldı.
Kültür ve turizm çevreleri ise etkinliğin Antalya’nın tarihi mirasını yeniden gündeme taşıdığını belirtti. Özellikle son dönemde üniversiteler ile kültürel alanlar arasında kurulan iş birliklerinin artmasının, genç kuşakların tarihi daha yakından tanımasına katkı sunduğu ifade ediliyor.






