Vücudun su ihtiyacını belirleyen yaş ve sağlık durumu gibi birçok faktör vardır. Su içmek için susamayı beklemek yanlış bir tutumdur. Vücut susuz kaldığı zaman bazı tepkiler gösterir.
Tatlı krizleri
Susuz kalındığı zaman tatlı yeme ihtiyacı duyulur bunun nedeni ise karaciğerin depolanmış şekeri salması için suya ihtiyacı olduğudur. Yeterine su içilmeden egzersiz veya spor yapılırsa karaciğerdeki glikojen depoları hızlı boşalır.
Uyku hali ve yorgunluk
Yeterli su içilmediği zaman vücut yorgun düşer ve uykulu hissedilmesine sebep olur. Ayrıca ruh halini etkiler ve zihinsel konsantrasyonu düşürür.
Ağız kokusu
Yeteri kadar su içilmezse tükürük salgısı azalır ve bu da ağız kokusuna sebep olan bakterilerin artmasına sebep olur. Çünkü tükürük antibakteriyeldir.
Üşüme
Vücut susuz kaldığı zaman sebepsiz yere üşüme hissi ortaya çıkar. Çünkü susuz kalındığı zaman vücut cilde kan akışını yavaşlatır. Bu da üşümeye neden olur.
Egzersiz performansında düşüş
Egzersiz anında vücutta su eksikse ve yeteri kadar su içilmezse performans daha düşük olur.
Su vücudumuzun temel ihtiyaçlarından biridir. Bunun için günde en az 2 litre su içilmeli ve vücudun dengesi korunmalıdır.
SAĞLIK
Yayınlanma: 11 Temmuz 2019 - 21:30
Susuz kalmayın! Bu belirtilere dikkat edin
Yeterli su içmenin, vücudun çok çeşitli fonksiyonlarını düzgünce yerine getirebilmesi için şart olduğu tartışmasızdır. Vücudun susuz kaldığının kabızlık, baş ağrısı, açlık hissetmek gibi bazı belirtileri vardır. Yeterince su içilmediği zaman vücudumuz bizi bazı tepkilerle uyarır.
SAĞLIK
11 Temmuz 2019 - 21:30
İlginizi Çekebilir