Hentbol Erkekler Süper Ligi final serisinde Beşiktaş 1-0 öne geçti Hentbol Erkekler Süper Ligi final serisinde Beşiktaş 1-0 öne geçti

İSTANBUL,(DHA)- Sultangazi Belediyesi, 0-12 ay aralığında bebeği olan annelere yönelik 'Hoş Geldin Bebek' programı düzenledi. 300 anne ve bebeğin bir araya geldiği programda içerisinde bez, ıslak mendil, tırnak makası, şampuan gibi bebek bakım malzemelerinin yer aldığı paket hediye edildi.

Sultangazi Belediyesi Nikah Sarayı’nda gerçekleştirilen programa Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun ve eşi Tuğba Dursun olmak üzere çok sayıda anne ve bebek katıldı. Dursun, Anneler Günü haftası dolayısıyla ayrıca programdaki annelere gül dağıttı.

“11 BİN 500 SAYISINA ULAŞTIK”

Hoş geldin Bebek programıyla bugüne kadar 11 bin 500 kişiye ulaştıklarını söyleyen Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, “Sultangazi’de bebeklerle yapmış olduğumuz programda 11 bin 500 sayısına ulaştık. Bugün de 300 bebeğimizi anneleriyle beraber Sultangazi’de misafir ediyoruz. Bu misafirliği yaklaşık olarak 5 yılda sürdürüyoruz. Yeni seçim döneminde de seçildikten sonra artık bu işin devamını sağlamak için buralardayız. Elbette çok daha güçlü hizmet etmek için buralardayız. Bugün sadece bebeklerle ilgili programı değil, Anneler Günü yaklaşıyor dolayısıyla annelerimizin de bugün Anneler Günü’nü tebrik edelim dedik. Bebekleriyle beraber 300 annemizle burada çok güzel bir programı icra ediyoruz. Bebek programımız 11 bin 500 sayısı gibi görünse de çok ciddi bir kitleye ulaştık. Bu dönemde de yaklaşık olarak 12, 13 bin ailemize ulaşmak onların mutlu günlerinde onların yanında olduğumuzu hissettirmek ve bazen de acı günlerinde yanlarında olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu organizasyonu kıymetli eşim Tuğba Hanım sürdürüyor. Güzel bir ekibi var ve bu ekiple beraber çok güçlü çalışmalar yapıyor. Eşlerin bu sürece dahil olmasının önemli olduğunu her zaman ifade ediyoruz. İnşallah bundan sonra Sultangazi’de bebekler de anneler de çok mutlu yaşamaya devam edecekler” dedi.

“PROGRAMA GELENEĞİMİZİ YENİDEN HATIRLATMAK İÇİN BAŞLADIK”

Tuğba Dursun ise “Biz bu programlara gönüllere köprü kurmak, gönüllere dokunmak ve unutulan bir geleneğimizi yeniden hatırlatmak için başladık. Çünkü örf ve adette ne vardır; aile büyüğü yeni doğan bir bebek olduğu zaman küçük bir hediye alarak ‘hayırlı olsun’ demeye gider. Biz de bunu tekrardan yaşatmaya çalıştık, amacımız buydu. Görüyoruz ki başardık ev amacımıza ulaştık. Şimdiye kadar 11 bin 500 bebeğimize ulaştık. Bugün hem ‘Hoş geldin Bebek’ programını yapıyoruz hem de Anneler Günü’nü kutluyoruz. Cennet annelerimizin ayağının altında, Anneler Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.

“HEDİYELER ÇOK GÜZEL”

Annelerden Rabia Ayhan ise “Etkinlik güzeli bayağı eğlendik. Çocuğum da çok eğlendi hatta yorgunluktan uyudu. Hediyeler de çok güzel. Bebeklerin ihtiyacı olan çoğu şey çantanın içerisinde var. Malzemeler gayet uzun süre yeter” ifadelerini kullandı.