Antalya haber... Turnuva, Aksu Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, Aksu İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Hoplar, Aksu İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Zeki Gök, Antalya Basketbol İl Temsilcisi Soner Yasak, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. Aksu İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Zeki Gök, turnuva öncesinde öğrencilerin antrenmanlarına dahil oldu.
Aksu Fen Lisesi’nden 11, Aksu Yedisu Sağlık Meslek Lisesi’nden 5 takımın katıldığı Street Ball turnuvası, Antalya Basketbol İl Temsilcisi Soner Yasak’ın konuşmasıyla başladı. Antalya Basketbol İl Temsilcisi Soner Yasak, Aksu Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Aksu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğiyle, Aksu’da ilk kez düzenlenen 3x3 Street Ball turnuvasında yer almaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Bu tür organizasyonların, ilçelerin dinamiklerini harekete geçirme noktasında önem olduğunu aktaran Soner Yasak, “Geleceğimizin teminatı, aydınlık gençlerimizin bu tür organizasyonlarda sporla buluşturmak, hem Aksumuz adına hem de diğer ilçeler adına güzellikler ortaya koymada önem arz etmektedir. Biz İl Temsilciliği olarak Antalya Gençlik ve Spor Müdürü Yavuz Gürhan’ın talimatları ve desteğiyle burada olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

“AMAÇ CENTİLMENLİK VE BASKETBOL SEVGİSİNİ AŞILAYABİLMEK”
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun ’10 bin pota projesi’ kapsamında bütün il ilçelere pota yardımı yapıldığını ve bu potaları değerlendirmek için 3x3 Street Ball turnuvasını düzenlediklerini ifade eden Aksu Gençlik ve Spor Müdürlüğü Sportif Eğitim Uzmanı Özgür Uğraşan, “Turnuva kurallarında, basketbol kuralları geçerli. Yalnızca her atılan baskette 1 sayı, 3 sayılık çizgisinin gerisinden atılan basketler ise 2 sayı olarak puanlanıyor. Maç süresi 10 dakika. Bu sürede en fazla sayıyı atan takım galip oluyor. 15 sayıya ulaşan takım 10 dakikalık maç süresi dolmadan da maçı bitirebiliyor. Asıl amaç, centilmenlik ve çocuklarımıza basketbol sevgisini aşılayabilmektir” diye konuştu.