18 Ekim'de ABD ve İngiltere'nin de aralarında bulunduğu 10 büyükelçi, Osman Kavala'nın serbest bırakılması için çağrıda bulunmuştu. Bu çağrıya tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyükelçilerin istenmeyen adam ilan edilmesi için Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na talimat verdiğini açıklamıştı.
Bu gelişmeler sonrasında büyükelçiler geri adım atarak Viyana Sözleşmesi'nin 41. maddesine riayet ettiklerini duyurdu. Bu açıklamanın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da olumlu karşılandığı belirtilerek yaşanan kriz sona ermişti.
POLİTİKA
Yayınlanma: 28 Ekim 2021 - 13:19
Güncelleme: 28 Ekim 2021 - 13:53
Son Dakika! Bakan Çavuşoğlu'ndan 10 büyükelçiyle ilgili dikkat çeken açıklama
Son dakika haberine göre Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 10 büyükelçiyle ilgili yaptığı açıklamada "Biz Cumhurbaşkanımızın talimatı sonrası gerekli hazırlıklarımızı yaptık, kabineye sunacaktık. Hazırlıklarımızdan da haberdar olan, bavullarını toplamaya başlayanlar da olmuş. " açıklamasını yaptı.
POLİTİKA
28 Ekim 2021 - 13:19
Güncelleme: 28 Ekim 2021 - 13:53
İlginizi Çekebilir