Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Kepez'deki değişimi anlattı!

30.06.2020 23:07

Antalya son dakika haberlerine göre; Kepez ilçesinde 5 yıldır görev yapan Kaymakam Hamdullah Suphi Özgödek ile Kepez’deki değişimi konuştuk. Özgödek, görev sürecini özetlerken, “Göçün azaldığı, hizmetin arttığı, kentsel dönüşümün hızla sürdüğünü anlattı. 2001 yılında “Kepez Şehir Oluyor” sloganını üreten kişi olarak, keyifli bir sohbet oldu.

Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Kepez'deki değişimi anlattı!

Kepez ilçesiyle ilgili genel değerlendirmelerde bulunan Kaymakam Hamdullah Suphi Özgödek ile geride bıraktığımız 5 yılı konuştuk. “Göçün yavaşladığı, hizmetin hızlandığı bir 5 yılı geride bıraktık” cümlesiyle süreci tanımlayan Kaymakam Özgödek, kendisinin görev sürecinde yaklaşık 50 bin kişiyle görüştüğünü, 68 mahalle muhtarı ile 5 yılda en az 5 bin görüşme gerçekleştirdiğini söyledi.

Kepez yatırıma doydu

Özgödek, son 5 yılda ilçeye yapılan yatırımları ise şöyle sıraladı: “Kentsel Dönüşüm başladı. Kepez Devlet Hastanesi hizmete açıldı, Ağız Diş Sağlığı Hastanesi realize edildi. Merkez Bankası ve İl Sağlık Müdürlüğü ilçemize geldi. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yakında geliyor. İlçe Kaymakamlığımız yeni bir binaya taşındı. Bu konuda ilçemizi şanslı adlediyorum. Tasarruf tedbirlerinin hemen öncesinde ödeneğimizi çıkartmayı başardık. Ayrıca; Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Kepez İlçe Tapu Müdürlüğü Muratpaşa ilçe sınırlarındaydı, artık Kepez’de hizmet veriyor.”

Kepez ilçesine Mehmet Akif Spor Kompleksi’nin kazandırıldığını kaydeden Kaymakam Özgödek, “Bu kompleksin sadece bulunduğu mahalle değil, bölgeye hizmet verdiğini gördük. Şu anda planlanan bir komples daha var, muhtemelen Habipler Mahallesi’nde olacak. IKEA gibi bir dünya markasının Kepez’e gelmesi önemlidir” dedi.

Eğitime çıtayı aştık

Kepez ilçe sınırları içerisinde, kendi hizmet döneminde 20 yeni okul açıldığını da kaydeden Özgödek, ilçenin en önemli eksiğinin kütüphane olduğunu, bu konuda da Başkan Tütüncü’nün hassasiyetini bildiklerini kaydetti. Kepez Kent Meydanı’nda açılan Millet Kıraathanesi’nin bu açıdan önemli olduğunun altını çizen Kaymakam Özgödek, “Başkan açılışta 4 tane daha Millet Kıraathanesi sözü daha verdi biz de kendisine teşekkür ettik” dedi. 

Kaymakam Hamdullah Suphi Özgödek, yaygın eğitim sisteminde de Kepez’in şanslı olduğunu, Antalya merkezdeki 3 Halk Eğitim Müdürlüğü’nün ikisinin Kepez’de hizmet verdiğini kaydederek bu konuda şu bilgileri verdi: “Ben göreve geldiğimde yıllık eğitim alan vatandaş sayımız 30 bin kişiydi. Her yıl hedefi arttırarak, hedef koyarak yürüdük.  2020 yılı hedefimiz 80 bin kişiydi. Yaşanan salgına rağmen bu sayı 85 bini geçti. Yıl sonuna kadar da artacak.”

Kepez Belediyesi de kamu hızına ayak uyurdu

Kaymakam Hamdullah Suphi Özgödek, bu süreçte, Kepez Belediyesi’nin de kamu yatırımlarının hızına ayak uydurduğunu ve kazananın Kepez olduğunu belirtti. Özgödek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kamu yatırımları hızlanırken Kepez Belediyesi de bu hıza ayak uydurdu. Dokuma bölgesindeki Yüzme Havuzu, Varsak’taki yüzme havuzu büyük önem taşıyor. İlçemizin denize sınırı olmayabilir ama yeni binalar, geniş yollar, yaşam alanları ve otopark sorunu olmaması içmezin artıları olarak karşımıza çıkıyor. Kepez ilçesi ilimizin en büyük ilçesi konumundadır. Antalya’ya göç eden nüfusun büyük bir bölümünü Kepez ilçemiz ev sahipliği yapıyor. Tarım noktasında Kepez İlçemiz Antalya ilçeler arasında 7. sırada yer alıyor. Özellikle kesme çiçekçilik noktasında ilk sırada yer alıyoruz.”

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto