Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer pandemi sonrası turizmi değerlendirdi

20.05.2022 17:34

Almanya’nın Biden şehrinde düzenlenen "Back to Travel 2022" (Seyahate dönüş ) fuarına katılan Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer MYgazete.com ve MY TV Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Mevlüt Yeni'ye özel açıklamalarda bulundu. Pandemi sonrası turizmi değerlendiren Karaer, "Almanya her açıdan çok önemli. Ancak Almanya pazarı çok büyük olmasına rağmen daha tam olarak hakkını veremediğimiz bir pazar" dedi.

Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer pandemi sonrası turizmi değerlendirdi

Pandemi sonrası Tourexpi Genel Müdürü Hüseyin Baraner’in ev sahipliğinde Almanya’nın Frankfurt yakınlarındaki tarihi ve turistik Bingen şehrinde düzenlenen Back to Travel 2022" (Seyahate dönüş ) fuarına katılan Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer MYgazete.com ve MY TV Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Mevlüt Yeni'nin sorularını yanıtlayarak özel açıklamalarda bulundu.

Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray, Mevlüt Yeni'nin sorularını yanıtladı 

Alman pazarının önemine değinen Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, “Pandemi sonrasında bu tip organizasyonlar çoğaldı. Hatta Mayıs ayının ikinci yarısından itibaren etkinliklerden birinde diğerine bir koşturmaca başladı. Tabi bunlar mutluluk verici sevindirici gelişmeler. Bu etkinliklerin çoğalması ve pandemi öncesine tekrar geri dönülmesi demek. Özellikle Türkiye turizmi 2 yıl çok kan kaybetti. 2 yıl sonra Back To Travel teması ile Almanya Bingen’de sektörel toplantıların yapılması, seyahat acenteleri tur operatörler ve hava yolları farklı tedarikçilerin bir arada olması insanların istişare etmesi değerlendirmesi açısından oldukça önemliydi. Almanya pazarı çok büyük ve daha hakkını veremediğimiz bir pazar” dedi.

“AVRUPA PAZARI TÜRKİYE’YE YÜKLENDİ”

Avrupa pazarının yükseltilmesi için çalışma yapılması gerektiğini belirten Başkan Karaer, “Biliyorsunuz bu Rusya-Ukrayna arasındaki savaş krizi nedeniyle şu anda herkes Avrupa pazarına yüklendi. Daha doğrusu Avrupa pazarı Türkiye’ye yüklendi. Tabi bu Türkiye için bir alternatif ama belki bunun daha önce yapılması gerekiyordu. Rusya Antalya’da veya Türkiye’de pazarı payı yüzde 40 -45 iken dahi Avrupa pazarının yükseltilmesi için bir çalışma yapılması gerekiyordu. Avrupa pazarı hem çeşitlilik adına farklı ülkelerden turist getirilmesi adına Almanya’daki gelen turistin ilk etapta 5 milyona çıkarılması adına hiçbir zaman unutulmaması ihmal edilmemesi gereken bir pazar. Almanya pazarı 10 milyona kadar çıkabilmeli. Çünkü Almanya pazarı yaz ve kış Türkiye’ye gelen bir pazar. Bunlar golfte oynuyorlar, otellere de gidiyorlar, futbol takımları da geliyor, briç kulüpleri de geliyor yani seyahat eden bir ülke” diye konuştu.

Yıldıray Karaer, Mevlüt Yeni ve Hüseyin Baraner

“ALMANYA PAZARINDA 10 MİLYON KOLTUK PİYASAYA SÜRDÜK”

Her geçen gün kapasite artırımına gittiklerini belirten Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, “Bugün burada olmak tabi çok kıymetli. Bakan Ersoy’un da burada olması ayrıca alman pazarına verilen önemi, Almanya’daki meslektaşlarımızın bunları görmeleri hissetmeleri ve bu motivasyonla karşılıklı bir ilginin olması sevindirici. Bizde Corendon Hava Yolları olarak Almanya artık bizim ana planımız bu sene Almanya pazarında neredeyse 10 milyon koltuk piyasaya sürdük. 5 milyonu Avrupa’ya 5 milyonu Türkiye’ye. Her geçen gün kapasitemizi arttırıyoruz. Almanya bizim için çok önemli Almanya’nın İsviçre’nin Basel’ini de dahil edersek 6 meydanında uçaklarımızı dayz ediyoruz. Yani toplam 10-12 uçağımızı Almanya’da dayz ediyoruz. Sadece Türkiye’ye değil Avrupa’nın farklı destinasyonlarına uçuşlar gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.

Corendon Hava Yolları'nın Nürnberg Futbol kulübü için yaptığı uçak

"FARKLI SPONSORLUKLAR YAPIYORUZ"

Başkan Karaer, “Biz Corendon Hava Yolları olarak Almanya’da lokalize olmaya çalışıyoruz. Yani burada yerleşik olmaya çalışıyoruz. Buna göre de farklı sponsorluklar yapıyoruz. İşte Nürnberg ile 2 uçağımızı dayz ediyoruz. Nürnberg Futbol Kulübüne sponsorluk yapıyoruz. 1 uçağımızı Nürnberg Futbol Kulübü’nün renkleri ile giydirdik. Fortuna Düseldorf takımına sponsorluk yapıyoruz. Almanya’da bir bisiklet takımına sponsorluk yapıyoruz. Bayrn Münih’in kalecisi aynı zamanda Almanya Milli Takımı’nın kalecisi ile ortak sosyal sorumluluk projeleri yapıyoruz. Fuarlarda onun adına sattığımız balonları topladığımız paraları ihtiyacı olan çocuklara onun derneğine hediye ediyoruz. Burada kendimizi konumlandırmaya tanıtmaya ve lokalize olmaya çalışıyoruz. Almanya pazarı bizim için çok önemli elimizden geleni yapıyoruz. Bu tip etkinliklere elimizden gelen desteği veriyoruz. Tur operatörlerinin seyahat acentalarının yanındayız her zaman ortak çalışmalar yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

“GURBETÇİLERİMİZİN DE YANINDAYIZ”

Karaer, “Türkiye ve Avrupa turizminin yanında bizim için önemli bir pazar da etnik acentelerimiz Avrupa’da ve Almanya’da yaşayan Türk vatandaşlarımız. Onlar için yapmış olduğumuz Anadolu uçuşları bizim için çok önemli. Onun içinde Anadolu’nun neredeyse 20 farklı şehrine uçuşlar planladık. Türkiye’nin kuzeyinden güneyine doğusundan batısına Almanya’da burada yaşayan Türk vatandaşları için memlekete uçuşlar planlıyoruz. O yüzden bizim için Almanya her açıdan çok önemli. Onun için bu tür etkinlilerde olmak kendimizi göstermek tanıtmak acentelerimizle tur operatörleriyle sektör temsilcileri ile bir arada olmak bizim için çok önemli. O yüzden elimizden geleni yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. İnşallah bu sene iyi bir sene olur” dedi.

Yıldıray Karaer, Emin Demir ve Mevlüt Yeni'nin sorularını yanıtladı

“BASININ DESTEĞİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”

“Artık bütün pandemi sonrası o negatif etkileri üzerimizden attığımız bir yıl olur” diyen Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, “2023 uçuşlarını zaten sistemimizde açtık. Biz biraz önden, önden planlama yapmayı seviyoruz. Çünkü bekleyecek bir şeyimiz yok düşünecek bir şeyimiz yok. Her sene yaptığımız uçtuğumuz yerler aynı programı sadece her sene biraz daha genişleterek götürüyoruz. O yüzden erken program açmak bizim için avantajlı. Tur operatörleri için avantajlı. Tüm sektör için avantajlı. Umarım bu sene önümüzdeki sene sorunların kalmadığı herkesin rahat işine odaklanacağı bir sene olur. Basının desteği çok önemli. Bu tip aktiviteler etkinlikler yapılabilir. Çok para harcayabilirsiniz en güzel sanatçıları getirebilirsiniz, en güzel yemekleri sunabilirsiniz ama bunları sektöre tanıtmak insanlara göstermek basın ile yapılabilecek bir şey. Verdiğiniz destekler için ben bütün turizmciler adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“DÜNYA ÇOK DEĞİŞTİ”

“Pandemi sonrası daha mı iyi, olur daha mı kötü olur onu tahmin etmek çok kolay değil” diyen Başkan Karaer, “Dijitalleşme adına çok dünya değişti. Bu pandemi döneminde zoom tims uzaktan görüşmeler konuşmalar toplantılar hayatımıza girdi. Evden çalışmalar hayatımıza girdi. Ama benim şahsi düşüncem bu online görüşmeler hiçbir zaman yüz yüze konuşmak gibi göz göze bakarak yan yana oturarak yapıldığı gibi olmuyor. Ben hiç memnun değilim bundan. Çünkü herkes bunun hakkını vererek yapamıyor. Ya ses kalitesi kötü oluyor, ya görüntü kalitesi kötü oluyor. Konuşacağınızı konuşamıyorsunuz bırakıyorsunuz sesler bir birine giriyor. Temas yok” dedi.

“EKONOMİK MALİYETLER NEGATİF ETKİ YARATTI”

“Bizim zaman ve mekan kavramımız yok. Ama her zaman operasyonun içerisinde olmamız gerekiyor” diyen Karaer, “Dünya değişiyor gerçekten maliyetler arttı. Bu pandemi döneminde dünyada üretimin kesilmesi lojistiğin sekteye uğraması malın fiyatını ürünün fiyatını pahalılaştırdı. En son Rusya Ukrayna savaşından sonra enerji piyansındaki artışlar yakıtın artıyor olması bütün maliyetleri artış olarak negatif yönde etkileri. Her şey pahalandı. İnsanlar tabi diyor ki çok pahalı pahalandı. Neye göre pahalı kime göre pahalı yani bu artan maliyetlerle bir şeyin eskiye göre pahalı olmaması mümkün değil. O yüzden bana göre bir grup tabaka belki yok olacak. Belki bir grup sekment yolcusu müşterisi yok olacak. Yani eskiden 4 yıldız 5 yıldız her şey dahil otele gidenler 3 yıldıza gidecek. Daha önce 3 yıldıza gidenler aparta gidecek. Belki daha önce aparta gidenler belki tatile gidemeyecek. Ama bir şekilde eksilme olacak” diye konuştu.

HAYAT PAHALILIĞI TURİZMİ ETKİLEYECEK Mİ?

Kararer son olarak cümlelerini şöyle tamamladı: “Çünkü Avrapa’daki enflasyon dahi yüzde 10- 15 civarlara geldi. Avrupa’da da hayat pahalıdandı. Türkiye’de de hayat pahalıdandı. O yüzden bir takım şeyler değişecek ama bunlar iyi mi olacak kötü mü olacak turizmi etkileyecek mi? Muhakkak etkileyecek ama diğer taraftan bu paraları ödeyerek de seyahat etmek isteyen milyonlarca insan olacak. Yani biz ne olursa olsun. Hangi kriz olursa olsun neleri değişirse değişsin, değişen şartlara ayak uydurarak turizm aktivitelerimize devam edeceğiz. Yani işte uçaklar üretilmeye devam ediyor. Demek ki bu uçaklar uçacak. Gelecekte pilotsuz uçaklardan bahsediliyor. Biyo yakıtlardan bahsediliyor. Belki 20 sene 25 sene olacak. Şuanda onun bir şey yapamayız biz artık günlük yaşayan firmalar olduk. İstediğin kadar 5 yıllık planlama yap, 5 yıl sonra ne olacağını bilmiyoruz. Yanardağ mı patlar, bir yerde savaş mı, çıkar bir yerde bir hastalık mı çıkar onarlı bilemiyoruz. Ama şunu öğrendik krizlerle yaşamak zorundayız. Bu krizlerin biri bitecek biri başlayacak ah vah etmeden yolumuza devam edeceğiz!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Kızılay'ın Batı Akdeniz Kan Merkezi binasında yangın

Kızılayın Batı Akdeniz Kan Merkezi bin..

Kızılay'ın Batı Akdeniz Kan Merkezi binasında yangın
Kiralık ev arayanlar dikkat! Kriterler değişti! İlan sitelerinden yeni dönem resmen başladı

Kiralık ev arayanlar dikkat! Kriterler..

Kiralık ev arayanlar dikkat! Kriterler değişti! İlan sitelerinden yeni dönem resmen başladı
Aman dikkat, peşinizdeler! Yaşlıları hedef alan 4 dolandırıcılık yöntemi!

Aman dikkat, peşinizdeler! Yaşlıları h..

Aman dikkat, peşinizdeler! Yaşlıları hedef alan 4 dolandırıcılık yöntemi!
Yatırımcılar dikkat! Uyarılar peş peşe geliyor! Gerçeğinden ayırt edilemiyor! Sahtecilik en çok çeyrek ve gramda

Yatırımcılar dikkat! Uyarılar peş peşe..

Yatırımcılar dikkat! Uyarılar peş peşe geliyor! Gerçeğinden ayırt edilemiyor! Sahtecilik en çok çeyrek ve gramda
Antalya'da kaçak sigara ve tütün operasyonu! 17 bin dolu makaron ele geçirildi!

Antalya'da kaçak sigara ve tütün opera..

Antalya'da kaçak sigara ve tütün operasyonu! 17 bin dolu makaron ele geçirildi!
Randevu alıp hastaneye gitmeyen şimdi yandı! Yeni önlemler yolda

Randevu alıp hastaneye gitmeyen şimdi ..

Randevu alıp hastaneye gitmeyen şimdi yandı! Yeni önlemler yolda