Antalya haber… Olay, okul çevresinde büyük bir heyecan ve takdirle karşılandı. Edinilen bilgilere göre, Arda yediği cipsin boğazına takılması sonucu nefes almakta zorlanmaya başladı. Bu kritik anlarda soğukkanlılığını koruyan Efe Kaan, hiç vakit kaybetmeden ilk yardım eğitimi almışçasına doğru müdahalede bulundu. Uyguladığı Heimlich manevrası sayesinde cipsin boğazından çıkmasını sağlayan Efe Kaan, arkadaşının rahat bir nefes almasına vesile oldu.
Olay anını gören çevredeki vatandaşlar kısa süreli bir panik yaşarken, Efe Kaan'ın hızlı ve bilinçli müdahalesi büyük övgü topladı. Okul yönetimi de bu örnek davranışından dolayı minik kahramanı tebrik etti.
"Onu kurtardığım için gururluyum"
Olayın kahramanı Efe Kaan Erim, yaşadığı o anları şu sözlerle anlattı: "Öğle arasında arkadaşlarımla marketin önünde yemek yiyorduk. Benim arkadaşımın boğazına cips kaçtı. Nefes alamadığını görünce yanına gittim ve Heimlich manevrası uyguladım. Boğazında kalan cips çıktı. Nefes almaya başladı. Gözleri dolmuştu. Arkadaşım Arda'yı Heimlich manevrası ile kurtardığım için kendimle gurur duyuyorum."
"Oğlumuzun bilinçli olduğunu bilmiyorduk"
Oğlunun bu örnek davranışı karşısında duygulanan anne Dilek Yaşar ise, "Heimlich hareketi yaparak arkadaşının hayatını kurtardı. Eve geldiğinde bu olayı bize aktardı. Biz ciddi bir olay olduğunu düşünmedik.
Videoları izlerken gözlerimiz doldu. Oğlumuzun bu kadar bilinçli olduğunun farkında değildik. Bizi çok mutlu etti ve gururlandırdı" ifadelerini kullandı.
