Şirket, daha önce taşeron sisteminden kadroya geçirilen binlerce çalışana rağmen bazı personellerle yolların ayrıldığını duyurdu.
7 BİN 875 ÇALIŞAN KADROYA GEÇİRİLMİŞTİ
Migros, Türkiye genelinde taşeron firmalar aracılığıyla faaliyet gösteren 43 dağıtım merkezinde görev yapan 7 bin 875 çalışanı doğrudan bünyesine kattığını ve toplam çalışan sayısını 63 bine yükselttiğini açıklamıştı. Bu adımın, hem iş güvencesini artırmak hem de operasyonel sürdürülebilirliği güçlendirmek amacıyla atıldığı belirtilmişti.

Kadroya alınan çalışanların mevcut haklarının korunduğu, ayrıca Migros Grubu’nda uygulanan Toplu İş Sözleşmesi kapsamındaki sendikal haklardan yararlanma imkanına da sahip oldukları ifade edildi.
ŞİRKETTEN “İŞ GÜVENLİĞİ” VURGUSU
Son açıklamada ise bir grup çalışanın, yapılan uyarılara rağmen iş yeri düzenini bozduğu ve operasyonları aksattığı öne sürüldü. Migros yönetimi, bu eylemlerin yalnızca iş akışını değil, aynı zamanda çalışanların güvenliğini de tehlikeye soktuğunu savundu.
Şirket, bazı çalışanların iş yerindeki faaliyetleri durdurduğunu ve çalışmak isteyen personele sözlü taciz ile fiziksel müdahalede bulunduğunu bildirdi.
141 KİŞİ İÇİN FESİH KARARI
Migros tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, mevzuata aykırı davranışların devam etmesi nedeniyle 141 çalışanın iş sözleşmesinin sonlandırıldığı duyuruldu. Kararın, hem iş barışını korumak hem de gıda tedarik zincirindeki kesintisizliği sağlamak amacıyla alındığı belirtildi.

Açıklamada, gıda arzının sürdürülebilirliğinin şirket açısından hayati öneme sahip olduğu vurgulandı.
Yetkililer, çalışanların refahı ve iş güvenliği ilkelerinin öncelikli olduğunu, bu nedenle alınan kararın zorunlu hale geldiğini ifade etti.
Migros, sözlü ve yazılı bilgilendirmelere rağmen yasa dışı eylemlerini sürdürdüğü belirtilen çalışanlarla yolların ayrıldığını açıkladı.

GIDA TEDARİK ZİNCİRİ VURGUSU
Şirket, faaliyet gösterdiği sektör gereği toplumun kesintisiz ve güvenli gıdaya erişimini sağlama sorumluluğu taşıdığını belirterek, operasyonel düzenin korunmasının stratejik bir zorunluluk olduğunu bildirdi. Açıklamada, alınan kararların yalnızca kurumsal işleyiş için değil, çalışan güvenliği açısından da önem taşıdığı kaydedildi.

