RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, dizinin son bölümüyle ilgili kamuoyundan gelen şikayetlerin titizlikle değerlendirildiğini ve yapım hakkında ivedilikle inceleme başlatıldığını duyurdu. Bu gelişme, dizinin akıbeti hakkında soru işaretleri yaratırken, yapımcı şirket Gold Yapım'dan konuyla ilgili ilk açıklama geldi.
Açıklamada, televizyon dizilerindeki hikayelerin "sıradışı ve abartılı" olabileceği vurgulandı. Ancak bu hikayeleri işlerken, toplumun değerlerine karşı her zaman hassasiyet gösterildiği belirtildi. Gold Yapım, bundan sonra da bu değerlere ciddiyet ve saygıyla yaklaşacaklarını, gelen olumsuz eleştirileri giderecek iradeyi göstereceklerini belirtti. Bu açıklama, hem izleyicilerin hem de RTÜK'ün tepkisini dindirmeye yönelik bir adım olarak yorumlanıyor.

"Türk toplumunun değerlerine saldırı söz konusu değil"
Gold Yapım tarafından yapılan yazılı açıklamada, RTÜK'ün inceleme başlatmasından dolayı üzüntü duyulduğu belirtildi. Şirket, dizide "aile kurumuna ve Türk toplumunun kadim değerlerine karşı en ufak bir saldırı, küçümseme ya da aşağılama söz konusu olmadığını, olamayacağını" açıkça ifade etti.