Muratpaşa Belediyesi'nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Kırcami’de mahkeme, görülmemiş bir hızda, daha tapuların Muratpaşa Belediyemize intikal etmesinin üzerinden 1 ay yeni geçmişken parselasyon planları hakkında iptal ve yürütmeyi durdurma kararı vermiştir. Olumlu raporlara rağmen olumsuz görüş bildiren tek bir rapordan hareketle alınan bu karar bizi ziyadesiyle üzmüştür. Planlama bir süreçtir. Muratpaşa Belediyemiz, uzun ve zorlu mücadeleler sonucunda hazırlanan Kırcami imar planlarında, süreci ‘bir demokrasi projesi’ olarak işletmiştir. Kapalı kapılar ardında, Ankara’da ‘oldu bitti’ye getirilen planların karşısında belediyemiz, 1477 hektarlık devasa bir alan olan Kırcami’de yönetişimi, iletişimi, uzlaşının bilgisini, katılımcılığı ve birlikte planlamayı esas alan örnek bir süreç yönetimi göstermiştir.

SÜRPRİZ KARAR

İşte bunun sonuncunda Antalya’mızın 8 mahallesinin tamamını, Fener ve Çağlayan mahallelerinin ise belli bölümlerini içine alan Kırcami’de 40 yılı aşkın süredir devam eden imar ve tapu sorunu çözülebilmiştir. Ama, süreçte mahkeme kararıyla geçmişte defalarca engellenmek istensek de tapuların dağıtıldığı, imar yolların açılmaya başladığı, inşaat izinlerinin verildiği bu aşamadan sonra yargının bir kez daha, çok sürpriz bir kararla sürece dahil olacağı hesap edilemezdi.

YENİDEN MÜCADELE EDİLECEK

Yaklaşık 35 bin kişinin mülk sahibi olduğu Kırcami’de inşaatların başlamasını sağlayacak parselasyon planlarına ilişkin açılan dava sınırlı sayıdadır. Şimdi hepimize düşen, Antalyamız için yeniden bir mücadeleye başlamaktır. Belediyemiz, bize göre tamamen hukuka aykırı olan iptal ve yürütmeyi durdurma kararına karşı Konya Bölge İdare Mahkemesi’nde itiraz için hazırlıklara başlamıştır." Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.