Klinik Psikolog Ali Bıçak, "Kadınlardaki Depresyon Nedir?" başlıklı yazısında ve bireysel terapi seanslarında, kadınlarda depresyonun sürekli üzgün hissetme, enerji kaybı, umutsuzluk ve değersizlik gibi temel belirtilerin ötesinde, daha duygusal ve bedensel ifadelerle kendini gösterdiğini gözlemlediğini belirtiyor.
Kadınlarda depresyonun Antalya'daki yüzü
Ağlama Nöbetleri ve Aşırı Duygusallık: Antalya'da depresyon yaşayan kadınlar, yoğun duygusal iniş çıkışlar, aniden gelen ağlama nöbetleri veya belirgin bir neden olmaksızın hissedilen hüzünle karşılaşabilirler.- Yorgunluk ve Enerji Kaybı: Sabahları uyanmakta zorlanma, gün boyu süren halsizlik ve isteksizlik hissi, kadınlarda depresyonun ilk fark edilen fiziksel belirtilerindendir.
- Uyku ve Yeme Düzeninde Bozulmalar: Aşırı uyuma veya uykusuzluk, iştah kaybı ya da duygusal yeme davranışları gibi değişiklikler sıkça görülür.
- Bedensel Şikayetler: Baş ağrıları, mide sorunları, kas ağrıları gibi tıbbi olarak açıklanamayan fiziksel belirtiler, Antalya'daki depresyon danışanlarında yaygın şikayetler arasındadır.
- İçe Kapanma ve Sosyal İzolasyon: Depresyondaki kadınlar, sosyal çevreden uzaklaşma ve yalnızlık hissini pekiştirme eğilimi gösterebilirler.

Klinik Psikolog Ali Bıçak