Derya EVREN KORKMAZ/İSTANBUL, (DHA)-İSTANBUL’da çok sayıda suça karıştıkları tespit edilen organize suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. 'Mahzen-38' adı verilen ve Kağıthane, Esenler ve Başakşehir'de düzenlenen operasyonlarda 10 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 13 Nisan Cumartesi günü D.E.'ye yönelik silahla öldürme eylemini, C.Ö., D.A., M.K., ve S.A. isimli kişilere yönelik silahla yaralama eylemlerini gerçekleştirdikleri tespit edilen şüphelilerle ilgili çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda aynı şüphelilerin Esenler’de 29 Nisan’da ve 1 Mayıs’ta ikamet kurşunlama olayına karıştıkları da tespit edildi. Aynı şüphelilerin 1 Mayıs Çarşamba günü Başakşehir'de, bir iş yeri baskını eylemini gerçekleştirdikleri de belirlendi.

Çalışmalarını tamamlayan polis ekipleri, Kağıthane, Esenler ve Başakşehir'de şüphelilere yönelik 'Mahzen-38' operasyonu düzenledi. Operasyonda kasten öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, mala zarar verme, iş yeri baskını, 6136 sayılı kanuna muhalefet ve tehdit suçlarına karıştığı tespit edilen 10 kişi gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda 5 adet ruhsatsız tabanca ve çok sayıda uyuşturucu hap ve fişek de ele geçirildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------------

-Adreslere girilmesi

-Adreslerde arama yapılması

-Adreslerde silahların bulunması

İstanbul - Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 19 Mayıs coşkusu İstanbul - Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 19 Mayıs coşkusu

-Şüphelilerin gözaltına alınması