Tarihi ve turistik güzellikleriyle öne çıkan İbradı´ya havanın ısınmasıyla ziyaretçi akını da başladı. Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Sağlık Grubu üyeleri İbradı´yı ziyaret etti. Bölgenin yöresel lezzetlerini tatma şansı bulan grup İbradı Belediyesi tarafından görevlendirilen rehberler eşliğinde tarihi ve turistik yerleri gezdi. Tarihi Yörük Ali Konağı´nda incelemede bulunan ziyaretçiler 1100 yaşındaki anıt ağaç Arapastık kestanesinin hikayesini dinleyerek ağaçla bol bol fotoğraf çektirdi.

İbradı ilçe merkezindeki ve Ormana Mahallesi´ndeki ünlü Düğmeli Evleri gezen konuklar ardından dünyanın üçüncü, Türkiye´nin en büyük yeraltı gölü olan Altınbeşik Mağarası´nı ziyaret etti. Konuklar burada botlarla mağaranın içine girerek binlerce yılda oluşan karstik sarkıt ve dikitleri görme şansı buldu.

İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, ilçeye ilginin her geçen gün artmasının sevindirici olduğunu belirterek, "Belediyemizin yaptığı yurt içi ve yurt dışı tanıtım çalışmaları ile son yıllarda ilçemize olan ilgi oldukça arttı. Günübirlik ziyaretçilerimizin yanı sıra bölgemizi bisiklet ve motosikletle gezmeye gelen çok sayıda vatandaşımız var. İbradı tarihi dokusu, yöreye özgü doğal ve kültürel güzellikleriyle Akdeniz´in incisi olacaktır. İlçemiz bölge turizminde hak ettiği seviyeye ulaşacaktır" dedi.