Çocuklara optimist yelken dersleri veren ve lisanslı yelkenci yetiştiren Antalya Yelken Kulübü, kulübün komodoru olan ve geçtiğimiz Ocak ayında hayata gözlerini yuman Y. Ata Küner anısına bir yarış düzenledi. Akiş Denizcilik’in sponsorluğunda gerçekleştirilen ve üç farklı kategoride yarışan yelkenli tekneler, güzel bir hava ve deniz eşliğinde Komodor Y. Ata Küner’i andı.

Yarışma sonrasında Antalya Yelken Kulübü’nün (AYDİK) yeni komodoru da. Ahmet Yetkin Armağan olarak belirlendi.

Antalya Yelken Kulübü (AYDİK) Başkanı Mehmet Adsız, yarışma hakkında şunları söyledi: “Düzenlediğimiz yarışma ile kulübümüze büyük katkıları bulunan Komodorumuz Y. Ata Küner’i andık. Yarışmamıza katılan tüm deniz ve yelkenli sevenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Yarışmada dereceye girenler

A kategorisinde Lapıs isimli yatıyla Michiel Van Mannakes birinci, Nanna isimli yatıyla Abdurrahman Özdemir ikinci oldu. Mannakes ve Özdemir’e kupa ve madalyalarını Ata Küner’in eşi Alev Küner verdi.

B kategorisinde Daphne isimli yatıyla Mehmet Adsız birinci, Levend isimli yatıyla Levent Özden ikinci, Jellyfish isimli yatıyla Bülent Emin Çakmaktepe üçüncü oldu. Adsız, Özden ve Çakmaktepe’nin kupa ve madalyalarını Ata Küner’in oğlu Talip Küner verdi.

Son kategori olan C kategorisinde Canus isimli yatıyla Ahmet Us birinci, Prenses isimli yatıyla Steven Depuydt ikinci ve Kavala isimli yatıyla Ömer Hakan Oğuzalp üçüncü oldu. Us, Depuydt ve Oğuzalp’in kupa ve madalyalarını Ata Küner’in kızı Berna Küner verdi.