Kosova Cumhuriyeti Spor Bakanı Vali Ersin Yazıcıyı ziyaret etti

11.06.2021 18:00

Antalya haber... Vali Ersin Yazıcı, Kosova Cumhuriyeti Kültür, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Daulina Osmani ile makamında bir araya geldi. Ziyarette konuşan Vali Yazıcı, “Tarihi ve kültürel dostluğumuzu, sporun insanları birleştirme gücüyle pekiştireceğiz” dedi.

Kosova Cumhuriyeti Spor Bakanı Vali Ersin Yazıcıyı ziyaret etti

Çeşitli temaslarda bulunmak için Türkiye’de bulunan Kosova Cumhuriyeti Kültür, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Daulina Osmani, Vali Ersin Yazıcı ile makamında bir araya geldi. Valilik şeref defterini imzalayan Kosova Cumhuriyeti Kültür, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Osmani, özellikle spor turizmi ve sporun ekonomik değere dönüştürülmesi konusunda bilgi alışverişi yapmak istediklerini belirtti. Kosova Cumhuriyeti Kültür, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Osmani’yi turizmin başkenti Antalya’da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Yazıcı, turizm başta olmak üzere her konuda ilişkileri daha da geliştirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

“GÖREV YAPTIĞIM İLLERDE SPORLA İLGİLİ PROJE GERÇEKLEŞTİRDİM”

Sporun özellikle çocukların ve gençler için önemine değinen Vali Yazıcı, “Görev yaptığım her ilde sporla ilgili projelere yer verdim. Çünkü şuna inanıyorum ki spor sadece başarıyı değil, disiplin anlayışını da beraberinde getirir. Spor çocuklarımızın zihinsel ve fiziksel olarak gelişmesine katkı sağlıyor. Sağlıklı yaşam için spor şart. Bu nedenle biz öğrencilerimizin spor yapmaya teşvik ettik. Spor yapan çocuklarımızda şunu da gözlemledik. Spor, okul başarısını da olumlu etkiliyor. Öğrencilerimize yatkın oldukları, kabiliyetlerinin uygun olduğu sporları yaptırmak için, tesis, malzeme ve diğer her türlü maddi ve manevi imkanları sunduk. Biz devlet olarak proje kapsamında çocuklarımızı sporla buluşturarak onlara disiplin sağlamayı, kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı hedefledik. Hepimizin bildiği gibi spor aynı zamanda disiplin işidir. İnşallah pandemi sonrası Antalya’da da bu tür çalışmalarla gençlerimizi spora daha çok yönlendiriyor olacağız” diye konuştu.

“SPOR ALANINDA İŞBİRLİĞİ ALANINDA İŞBİRLİĞİ YAPMAK İSTİYORUZ”

Sporu çok sevdiğini ve sporun içinden gelen biri olarak özellikle yüzme dalına ilgi duyduğunu ifade eden Kosova Cumhuriyeti Kültür, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Osmani, “Sporun sosyalleştirme ve toplumları birleştirici bir gücü var. Gençlerimize sporu sevdirmek hem de spor vasıtasıyla ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Sporun ekonomik değere dönüştürülmesi, spor turizminin yönetilmesi gibi alanlarda fikir alışverişinde bulunarak ortak projelere imza atmak istiyoruz” diye konuştu.

“MESLEK HAYATIMDA BENİ EN MUTLU EDEN PROJE”

30 yıllık meslek hayatında kendisini en mutlu eden projenin sporla ilgili gerçekleştirdiği projeler olduğunu aktaran Vali Yazıcı, “Herhangi bir çocuğumuz spora başladığında bütün hedefleri değişerek bambaşka bir yola giriyor. Bütün olumsuzlukları bir kenara bırakıyor. Buradaki esas amaç çocukları erken yaşta kötü alışkanlıklardan uzak tutarak disipline etmek. Çünkü spor bir disiplin işidir. Spora yönlendirdiğimiz çocukların annelerinden, çocuklarının yaşama bakış açısı ve ilgi alanlarının olumlu yönde değiştiğini dinledik. Bu da bizi çok mutlu etti” şeklinde konuştu.

“ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA SPOR TURİZMİNDEN DAHA ÇOK PAY ALACAĞIZ”

Şehirdeki spor turizmine de değinen Vali Yazıcı, “Antalya, spor turizminde son zamanlarda iyi bir durumda. Önceki yıllarda daha çok Avrupa ülkelerinden takımlar gelirken şimdi Asya ülkelerinden de birçok takımı kamp için şehrimizde ağırlamaktayız. Antalya için spor turizmi denince futbol, golf akla geliyordu. Ama artık şehrimizde sporun birçok dalı kamp yapılabilecek tesis var. Önümüzdeki yıllarda spor turizminden daha çok pay alabileceğimize inanıyorum” dedi.
Pandemi öncesi 63 bin Kosovsalı turisti misafir ettiklerini söyleyen Vali Yazıcı, Kosova’lı misafirleri Antalya’da ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını dile getirdi.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Kaynak: İHA

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Turizm Bakanı Ersoy: Antalya'nın turizmde dünyanın süper ligine yükselmesi için gece- gündüz çalışıyoruz

Turizm Bakanı Ersoy: Antalya'nın turiz..

Turizm Bakanı Ersoy: Antalya'nın turizmde dünyanın süper ligine yükselmesi için gece- gündüz çalışıyoruz
Antalya'da hava durumu! 29.3.2024

Antalya'da hava durumu! 29.3.2024

Antalya'da hava durumu! 29.3.2024
Antalya'da 29 Mart Cuma günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?

Antalya'da 29 Mart Cuma günü elektrik ..

Antalya'da 29 Mart Cuma günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?
Antalya'da oy kavgası! Başka adayından 70 yaşındaki adama yumruklu saldırı

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından..

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından 70 yaşındaki adama yumruklu saldırı
Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu operasyonu

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu opera..

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu operasyonu
Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü

Antalyada 10 yaşındaki çocuk balkondan..

Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü