Kartal, Ankaragücü'ne 2 puan kaptırdı

16.04.2021 21:05

Süper Lig'de haftanın açılış maçında Beşiktaş 90+3'te yediği golle Ankaragücü ile İstanbul'da 2-2 berabere kaldı. 52. dakikada 2-0 öne geçen Kartal, skoru koruyamadı ve şampiyonluk yolunda hayati 2 puan kaybetti. Ankaragücü ise harika bir geri dönüşle çok önemli 1 puan kazandı. Ankara ekibinde Ante Kulusic de kendi kalesine attığı iki golle gecenin en şanssız ismiydi.

Kartal, Ankaragücü'ne 2 puan kaptırdı

Süper Lig'de 35. haftanın açılış maçında Beşiktaş Ankaragücü'nü ağırladı. Maç hızlı başlayan Beşiktaş henüz 1. dakikada penaltı kazandı. VAR kontrolü yapan Halis Özkahya, beyaz noktayı gösterdi. Nkoudou'nun penaltısını ise Korcan kurtardı.

45+4'de Ghezzal'ın içeriye doldurduğu topta Kulusic kafayı kendi kalesine vurdu ve Kartal soyunma odasına 1-0 öne gitti..

İkinci yarıya hızlı başlayan Ankaragücü olsa da golü atan Beşiktaş oldu. 52'de Rosier'nin ortasına yine Kulusic ters kafa vurdu ve yine topu kendi ağlarına gönderdi.

65'te sol kanattan ceza alanına giren Paintsil, içeride yerde kaldı ve hakem Halis Özkahya bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Paintsil topu ağlara gönderdi ve farkı 1'e indirdi.

Bu dakikadan sonra iyice baskısını artırtan Ankara ekibi 90+2'de penaltı kazandı. 90+3'te Paintsil penaltıdan yine golü attı ve takımına çok önemli 1 puan kazandırdı.

MAÇTAN NOTLAR...

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, B.B Erzurumspor deplasmanında 4-2 kazanılan maçının 11'inde 1'i zorunlu 3 değişiklik yaptı. Tecrübeli teknik adam, Fabrice N'Sakala'nın yerine Rıdvan Yılmaz'ı, Dorukhan Toköz'ün yerine Josef de Souza'yı, Erzurumspor maçında yaşadığı sakatlık nedeniyle uzun süre sahalardan uzak kalacak Cenk Tosun'un yerine ise Kevin N'Koudou'yu sahaya sürdü. Kaleyi Ersin Destanoğlu'na emanet eden Yalçın, savunma dörtlüsünü; Rosier, Welinton, Vida ve Rıdvan Yılmaz'dan oluşturdu. Savunmanın hemen önünde Josef de Souza'yı görevlendiren Yalçın, hücum hattının sağında Ghezzal, ortasında Atiba ve Oğuzhan Özyakup, sol kanatta N'Koudou'yu görevlendirdi. Sergen Yalçın, santraforda ise Cyle Larin'i 11'de görevlendirdi.

RIDVAN YILMAZ, 5 MAÇ SONRA 11'DE

Beşiktaş'ın Ankaragücü'nü konuk ettiği karşılaşmaya ilk 11'de başlayan genç sol bek Rıdvan Yılmaz, 5 maçlık aranın ardından 11'de forma giydi. Son olarak ligde iç sahada oynanan Gaziantep FK maçında ilk 11'de görev alan Rıdvan Yılmaz; sonrasında Başakşehir, Fenerbahçe, Kasımpaşa, Aytemiz Alanyaspor ve BB Erzurumspor maçlarının kadrosunda yer alsa da karşılaşmalarda görev yapmamıştı.

LARIN BU KEZ EN UÇTA

Beşiktaş'ta Ankaragücü maçı öncesinde hücum hattında sıkıntı yaşanıyor. Kamerun Milli Takımı'nda yaşadığı sakatlık nedeniyle 4'üncü maçını kaçıran Vincent Aboubakar'a, Erzurumpor karşılaşmasında Cenk Tosun da eklenmişti. Milli futbolcunun da uzun süre sahalardan uzak kalacağının açıklanmasının ardından Sergen Yalçın, santrfor bölgesinde Cyle Larin'in görevlendirdi. Bu sezon genellikle sol kanatta oynayan Larin, golcü isimlerin yokluğunda en uçta görev aldı. Larin, attığı 15 golle takımın en golcü iki isminden birisi durumunda.

JOSEF 11'E DÖNDÜ

Siyah-beyazlı formayla gösterdiği performansla taraftarın gönlünü kazanan Josef de Souza, 1 maçlık aranın ardından ilk 11'deki yerini aldı. Alanyaspor maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen ve BB Erzurumspor deplasmanında görev yapamayan Brezilyalı orta saha, Ankaragücü maçıyla birlikte formasına kavuştu.

BEŞİKTAŞ'TA 6 İSİM SINIRDA

Siyah-beyazlı ekipte Ankaragücü karşılaşmasına 6 isim sarı kart sınırında çıktı. Mücadeleye ilk 11'de başlayan Rosier, Welinton, Atiba ve Larin ile yedek kulübesinde görev bekleyen Necip Uysal ve Dorukhan Toköz, sarı kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecek. Cezalı duruma düşen futbolcular, Süper Lig'in 36'ncı haftasında deplasmanda oynanacak Demir Grup Sivasspor maçında takımını yalnız bırakacak.

HİKMET KARAMAN'DAN 2 DEĞİŞİKLİK

Ankaragücü Teknik Direktörü Hikmet Karaman ise geçtiğimiz hafta iç sahada 2-1 kazanılan Gençlerbirliği maçının 11'inde 2 değişiklik yaparak Beşiktaş karşılaşmasına çıktı. Tecrübeli teknik adam Endri Çekici'nin yerine Geraldo, Börven'in yerine ise Emre Güral'ı 11'de görevlendirdi.

Başkent ekinin Beşiktaş karşısındaki 11'i şöyle: "Korcan- Kitsiou, Kulusic, Sarlija, Pinto, İbrahim Akdağ, Alper Potuk, Geraldo, Paintsil, Badji, Emre Güral."

OĞUZHAN SAKATLANDI VE ÇIKTI

17' Oğuzhan Özyakup sakatlandı ve oyundan çıkmak zorunda kaldı. Oğuzhan'ın yerine Mensah oyunda...

BEŞİKTAŞ, ANKARAGÜCÜ VE DİĞER TAKIMLARIN PUAN DURUMU İÇİN TIKLAYIN

BEŞİKTAŞ, ANKARAGÜCÜ’NÜN OYNAYACAĞI DİĞER MAÇLARIN FİKSTÜRLERİ İÇİN TIKLAYIN

DÜNYA LİGLERİNDEKİ CANLI MAÇ SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Prof. Saydam’dan önemli uyarı! Sera gazları son 10 günden neden düştü!

Prof. Saydam’dan önemli uyarı! Sera ga..

Prof. Saydam’dan önemli uyarı! Sera gazları son 10 günden neden düştü!
Trabzonspor ile Fenerbahçe maçında çıkan olaylar Antalyaspor Vakfı eski Başkanı Nafız Tanır'ı haklı çıkardı

Trabzonspor ile Fenerbahçe maçında çık..

Trabzonspor ile Fenerbahçe maçında çıkan olaylar Antalyaspor Vakfı eski Başkanı Nafız Tanır'ı haklı çıkardı
CHP Genel Başkanı Özel Gazipaşa'dan seslendi! En güçlü ittifak emeklilerin ittifakıdır

CHP Genel Başkanı Özel Gazipaşa'dan se..

CHP Genel Başkanı Özel Gazipaşa'dan seslendi! En güçlü ittifak emeklilerin ittifakıdır
Antalya'da 19 Mart Salı günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?

Antalya'da 19 Mart Salı günü elektrik ..

Antalya'da 19 Mart Salı günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?
Antalya'da hava durumu! Meteoroloji 4 ilçeye yağış uyarısı 19.3.2024

Antalya'da hava durumu! Meteoroloji 4 ..

Antalya'da hava durumu! Meteoroloji 4 ilçeye yağış uyarısı 19.3.2024
Antalya'da intihar bilmecesi aydınlatıldı! Çapraz sorguda her şeyi itiraf ettiler

Antalya'da intihar bilmecesi aydınlatı..

Antalya'da intihar bilmecesi aydınlatıldı! Çapraz sorguda her şeyi itiraf ettiler