Yeni yıl kurabiyelerindeki tehlike!

26.12.2018 14:59

Yeni yıl yaklaşırken çevrede sıkça gördüğümüz ilgi çekici yılbaşı konseptli tatlılar da raflarda yerlerini almaya başladı. Uzmanlar görüntüsü ve tadına kanarak iştahla yediğimiz bu tatlılar konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Yeni yıl kurabiyelerindeki tehlike!

Pastanelerin ve marketlerin raflarında gördüğümüz iştah kabartıcı, parıltılı ve ilgi çekici tatlıların sağlıklı olup olmadığı konusundaki tartışmalar sürüyor. Artık sadece pastane ve market raflarında değil evde de rahatça yapabildiğimiz bu yılbaşı konseptli tatlıların üzerindeki ışıltılı ve renkli tozların bazıları gıdalarda kullanılmak üzere özel olarak üretiliyor olsa da hepsi aynı değil. 

Uzmanların açıklamalarına göre, bu tozların içerğinde insan sağlığına ciddi ölçüde zarar verebilecek maddeler bulunuyor olabilir. Bu nedenle satın alınmadan önce mutlaka etiketinin kontrol edilmesi gerekmektedir.

Yenilebilir tozların, etiketinde içerisinde bulunan maddelerin yazması zorunludur. Bu tozların içerisinde genellikle şeker , akasya (arap zamkı), maltodekstrin, mısır nişastası ve gıda kullanımı için özel olarak onaylanmış renk katkıları bulunur. Çoğu yenilebilir toz "yenilebilir" olarak etiketlenir. Etiket üzerinde "yalnızca dekoratif amaçlar için" şeklinde bir uyarı varsa ve bir içerik listesi içermiyorsa, ürünün gıdalarda kullanılmaması gerekir.

Yaptığınız tatlıyı süslemelerle dekore edecekseniz mutlaka içeriğini okuyun ve yenilebilir olup olmadığını kontrol edin. Pastaneden satın alıyorsanız da mutlaka tatlının içerisindeki malzemelerin yenilebilir olup olmadığını sorun. Eğer bu gıdaları internetten satın alacaksanız içerik bilgisi olmayan ürünleri tercih etmeyin. 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto