Antalya’ya da su alınması planlanan Eğirdir Gölü kirliliğin pençesinde

27.10.2020 19:37

Çevredeki 5 ilçenin atıklarının arıtılmadan suyuna verildiği Eğirdir Gölü’nün etrafı kış mevsiminin yaklaşması ve doğal gazın bir türlü gelmemesi nedeniyle kalorifer atıklarının deposu haline geldi. 

Antalya’ya da su alınması planlanan Eğirdir Gölü kirliliğin pençesinde

İnsan eliyle yapılan büyük kirlilik ve kuruma tehdidiyle karşı karşıya olan Türkiye’nin en önemli su havzalarından Eğirdir Gölü’nün çevresine kış aylarının gelmesiyle kalorifer atıkları ve molozlar yığılmaya başladı. Bu atıkların partiküller halinde uçuşarak hem göle yağdığı hem de ciddi çevresel kirliliğe yol açtığı belirtildi.

"Dünyanın en güzel yeri bunu hak etmiyor"

Türk Tabiatını Koruma Derneği Bilim Danışmanı Doç. Dr. Erol Kesici sosyal medya yaptığı paylaşımda, “Göl kıyısına kömür atık depolama sezonu başladı. Değişen hiçbir şey olmadığı gibi” diyerek tepki gösterdi. Paylaşımında, “Dünyanın en güzel yeri bunu hak etmiyor” diye yazan Doç.Dr. Kesici, “Yaşamımızı, sağlığımızı, gölü tehlikeye atmak nasıl bir anlayıştır” ifadelerini kullandı. 

"Her gelen siyasetçi söz verdi"

Isparta’nın neredeyse tüm ilçelerinde doğal gaz olduğunu, Eğirdir’e ise nedense gelmediğini soran Kesici, “Her gelen siyasi yıllardır söz verdi.  Sn. Beldiye Başkanı da.”Biz gelirsek” dedi, geldiler, iki kış geçti! Eğirdir de GÖLÜN UNUTULMASI GİBİ; Doğal Gaz da konuşulmuyor! Türkiye’nin sağlıklı yaşam yaşanacak yerler diye fotoğraflarını paylaştığı örnek alan. Bu her türlü kullanıma açık alanda halı Saha var, etrafı çöplük ve kokuşmakta.  Üst tarafı Eğitim kurumu hem de turizm ile ilgili okul. Neye örnek? Üzücü yıllardır burası, kalorifer atıklarından tutun , her türlü çöpün kirliliğin bırakıldığı alan olma özelliğini sürdürmekte! Üzücü! NEDEN! Şehrin içi Altınkum Mahallesi. En çok çevre temizlik vergisi ödeyen mahalle, plajından, piknik alanına kadar vaziyeti ortada” diye yazdı. 

"Sorunlar halının altına süpürülüyor"

Doç. Kesici, temiz çevrede yaşamanın tüm canlıların anayasal hakkı olduğunu da sözlerine ekleyerek, “Sağlık bu kadar sorumsuzlukla nasıl korunur? Gölü koruyan zaten yok. Çok mu zor temiz olmak. İnsanlara, canlılara temiz yaşam sunmak. Eğirdir’de sorunlar halının altına süpürülüyor” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto