Antalya haber... Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'nda Bedri Küçük'ün moderatörlüğünde, Güler Mercan Aykaç'ında sunumunda gerçekleşen konserde, şef Nurettin Dabaoğlu'nun yönetimindeki Yurttan Sesler Türk Halk Müziği Korosu sahne aldı. Türkü dostlarının yoğun ilgi gösterdiği konser, Sivas'ın Yıldızeli İlçesi'nden Ali Sultan tarafından derlenmiş 'Bin Cefalar Etsen Almam Üstüme' adlı türkünün yorumlanmasıyla başladı. Nevşehir yöresine ait 'Gitti Canımın Cananı' adlı türküyle devam etti.

ZİHİNLERDE YER ETMİŞ TÜRKÜLER

Konser süresince Elazığ, Dinar, Erzurum, Van, Erzincan, Konya, Diyarbakır, Malatya, Tokat, Mardin, Afyon ve Manisa yörelerine ait duygu yüklü, zihinlerde yer etmiş neşeli türküler seslendirildi. Koro şefi, saz heyeti ve koro üyeleri alkış yağmuruna tutuldu.

KORO ŞEFİNE TEŞEKKÜR PLAKETİ

TRT'ye birçok beste ve güfte kazandırmış, korolarda udi ve solist olarak görev yapmış koro şefi Nurettin Dabaoğlu ile koronun bugünlere gelmesine katkı sunan koro üyeleri sahneye davet edildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Antalya Ulaşım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Filiz, şef Dabaoğlu ile ekibine Türk müziğine katkılarından dolayı plaket sunup teşekkür etti.