Muratpaşa'dan Dünya Çocuk Hakları Parkı Muratpaşa'dan Dünya Çocuk Hakları Parkı
Türkiye aşığı Polonyalı gazeteci ve yazar Marcelina Szumer-Brysz, Türkiye hakkında üçüncü kitabını yazdı. "Türkiye, Batıdan doğuya" isimli kitabı da yarın çıkarıyor. Polonya'nın en büyük kitap evi olan Empik listesinde yerini alacak. Marcelina Szumer-Brysz, "Bu kitabi 2023 çıkarmak istedim Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yıl dönümü hediye olarak. Fakat kitap bittiğinde deprem oldu ve elbette iş daha uzun sürdü. Hatay ve İskenderun'a gittim. Bu trajedinin büyüklüğünü görünce kitabı depremde ölenlerin anısına ithaf ettim" ettim.

"GERÇEK TÜRKİYE'Yİ GÖSTERMEK İSTEDİM"

İzmir’de 4 yıl yaşayan Szumer-Brysz 400 sayfayı aşan kitabının Türkiye'ye, tarihine ve geleneklerine ilgi duyanlar için kapsamlı bir çalışma olduğunu söyledi. Szumer-Brysz, "Polonyalılar, Türkiye’yi sevmelerine rağmen, Türk kültürü az biliyor. Bilgiyi ya diziden, ya da otellerden alıyor. Bence resmin tamamı bu değil, onlara gerçek bir Türkiye göstermek istedim" diye konuştu. Kitabının büyük bir kısmını tarihe ayırdığını fakat klasik bir ders kitabı olmadığını da belirten Szumer-Brysz, "Polonya’da Türk dizileri çok ünlü. Bu gerçeğin avantajını kullandım ve gerçek hikayeyi dizide gösterilenle karşılaştırdım" dedi.

"TÜRKİYE'Yİ MERAK EDİYORLAR"

Daha önce Türkiye hakkında iki kitap yazan Szumer-Brysz, bu defa bunu farklı bir tarzda kaleme aldığını söyledi. Szumer-Brysz, "Kendi deneyimlerimi kullandım. İnsanların bana Türkiye hakkında sorduğu tüm soruları hatırladım. 'Cenaze nasıl görünüyor, kısa etek kim giyiyor, insanlar niçin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy veriyor' gibi tüm mierak edilenleri kitabımda cevap verdim" diye konuştu.

MEVLÜT YENİ'YE TEŞEKKÜR ETTİ

Kitapta Antalya'nın önemli bir yer tuttuğunu da söyleyen Türkiye aşığı Polonyalı gazeteci ve yazar Marcelina Szumer-Brysz, "Türkiye maceram yıllar önce Alanya'da başladı. Türkçeye ve bağlama sesine işte burada aşık oldum. Burayı anlatmak, güzelliklerini ve rehber kitaplarda adı geçmeyen yerlerini göstermek istedim. Antalyalı Gazeteciler Mevlüt Yeni ve Diyap Başakçok'a yardımlarından dolayı kitabında onlara da teşekkür ettim" dedi. Okuyucularına seslenen Marcelina Szumer-Brysz son olarak, "Evimi Türkiye'de buldum ve bunun hakkında yazma amacımı ve tutkumu buldum. Bu kitap benim bu ülkeye ve insanlarına olan sevgimin ilanıdır. Umarım okurken hissedersiniz" diye konuştu. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.