Tatile giren TBMM’nin 1 Ekim’de yeniden açılmasıyla partilerin grup toplantıları başladı.

Günün son grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Sorunlar çok ama çözülmez değil

Sorunların çözümü konusunda bütün vatandaşlarımıza söylüyorum, sizin sorunlarınızı çözecek teklif hangi partiden gelirse gelsin kesinlikle katkıda bulunacağız. Yeter ki bu öneri gelsin. Sorunlar çok ama çözülmez değil, bütün sorunlar çözülebilir. Bütün vatandaşlarıma bu yeni yasama yılı başlarken hangi kimlikten hangi coğrafyadan olursa olsun CHP’den en içten sevgilerimizi gönderiyoruz. Bütün vatandaşlarımızı sevgiyle kucaklıyoruz.

Haksızlığa karşıyız

Azerbaycan toprakları işgal altında olan bir devlet. Uluslararası hukuka aykırı olarak toprakları işgal edildi. 30 yıldır bekliyor işgal ne zaman sona erecek diye. Bu çatışmada 83 milyon olarak yüreğimiz Azerbaycan’la… Onları seviyoruz, haksızlığa karşıyız. Uluslararası hukuk Azerbaycan’ın haklı olduğunu söylüyor.

Bizim Ermenistan halkıyla bir sorunumuz yok

Birliği ve bütünlüğü koruyarak bir işgalin sona ermesini arzu ederek bu olayın sonlanmasını istiyoruz. Sayın Aliyev bu konuda gayet anlaşılır bir mesaj verdi. “İşgal ettiğiniz topraklarımızdan çekiliniz ve özür dileyiniz” dedi. Bizim Ermenistan halkıyla bir sorunumuz yok ama Ermeni yönetimiyle bir sorunumuz var dedi. Bu arada sivillerin hedef alınması çok acı bir olay.

Seçimle gelen seçimle gitmelidir

Demokrasilerde insanlar düşüncelerini özgürce ifade ederler. Siz gazeteciyi farklı düşündü diye hapse atarsanız, uluslararası arenada Türkiye’de demokrasinin olmadığı inancını güçlendirirsiniz. Demokrasilerin bir diğer özelliği de seçimle gelenin seçimle gitmesidir. Çünkü meşruiyetin kaynağı halktır. Halkın iradesini arkasına alan bir kişiyi görevden alıp kayyum atıyorsanız bu yanlıştır.

Seçimle gelen belediye başkanı daha önce aynı sebeple tutuklanmış, Anayasa Mahkemesi’ne gidip tazminat kazanmış. Bu durum daha da vahim. Bu nedenle seçimle gelen seçimle gitmelidir.

Miting Serbes, Baro seçimleri yasak!

Baroların seçimlerini yapması ile ilgili yasak getirildi. Hukukçuya, yasaya aykırı işler yapıyorsunuz, sonra da ses çıkarma diyorsunuz. Miting yapmak serbest, baro seçimlerini yapmak yasak.

Milletvekili gönderdik

Biz 81 ile milletvekili gönderdik ama saray zahmet edip de üç esnafı dinlemedi. Ne istiyorlar esnaftan? Bunu Cumhuriyet tarihinde yapan bir başka parti daha yok onu söyleyebilirim.