Müteahhitlerden 0.99 fuarı

21.08.2019 11:57

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği AGORA AVM de 30 Ağustos 3 Eylül tarihleri arasında Konut ve Proje Tanıtım Fuarı gerçekleştiriyor. 

Müteahhitlerden 0.99 fuarı

Agora AVM'de 30 Ağustos - 3 Eylül tarihleri arasında Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği tanıtım fuarı gerçekleştirecek.

Fuara dernek üyeleri, Antalya ve Türkiye’de önemli projelerin altına imza atmış inşaat firmaları ve marka isimler katılacak.

Fuarda, sektörde önde gelen firmaların, devlet bankalarının, inşaat sektörünü canlandırmak ve vatandaşın konut sahibi olabilmesi için başlattığı indirimli konut  0,99 faiz kredi oranı ile müteahhitler ve inşaat sektörünün önde gelen prestijli firmaları projelerini sunacaklar ve konut satışları gerçekleştirilecek.

Bu fuar kaçmaz

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı A .Atılgan Sert, “Dernek olarak vatandaşımızın, ülkemiz tarihinde ilk kez 180 ay vadeli ve çok uygun faiz oranları ile başlatılan bu fırsatı duyurmak, onların konut sahibi olması için ortaya koyduğumuz bir çabadır bu.

Faiz indirimi ile birlikte konut kredi faiz oranı düşmesiyle, kamu bankalarının 180 ay  vade vatandaşların konut alma düşüncesi canlandı. Bu fırsat kaçmayacak fırsat.

Biz de bu fırsattan vatandaşlar daha fazla faydalansın diye özel bir program düzenledik. Firmalar projelerini tanıtacak. Güzel bir ortam oluşturacağız. Ciddi firmalar katılacak.

Bu çok özel tanıtım fuarına Antalya'nın ve Türkiye'nin isim yapmış firmaları katılacak" dedi. 

Bankalardan müthiş vade

Başkan Atılgan Sert, “Merkez bankasının faiz indirim kararı ardından, kamu bankaları başta olmak üzere birçok bankadan konut kredisi faiz oranlarında çok ciddi bir indirim yapılıp, en düşük konut kredisi faiz oranı yüzde 0.99 seviyesi olarak açıklandı.

Yapılan açıklamada Ziraat Bankası 500 bin liraya kadar olan 180 ay vadeli konut kredisi faiz oranlarını yüzde 0,99'a düşürdüğünü açıkladı.

Bu haber müteahhitler ve yatırımcılar tarafından yerinde ve olumlu karşılanan bir gelişme olmuştur” diye konuştu. 

Gayrimenkul sektörü canlanıyor

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Atılgan Sert, “Yüksek konut faizlerinden dolayı vatandaşlar uzun bir süredir konut alımı gerçekleştiremiyordu.

Konut faizlerinde yapılan indirimin ardından vatandaşlar konut alımlarına yöneldi. Son zamanlarda durgun olan gayrimenkul sektörü de böylelikle hareketli günler yaşayacak.

250 alt sektörün umudu olan ve etkileşim içinde olduğu gayrimenkul sektörünün,  faiz indirimi ile yine gözleri üzerine toplamıştır” diye konuştu

İlklerin yaşandığı bir dönem

Atılgan Sert, “Ayrıca bu sektörümüzde bir ilktir. İlk defa kamu bankaları konutta vadeyi 180 aya çıkarmıştır. Daha önce böyle bir uygulama yapılmamıştı. Konut faizleri yüzde 1.51 seviyesinden 0.99 seviyesine indi bu ciddi bir indirimdir.

120 aydan fazla vade ile çekilemeyen konut kredileri, bu kez 180 aya kadar çıkarıldı. Bu da faiz indirimi kadar piyasada kabul gördü. Bu çabalar, ekonomiyi canlandırmak adına çok önemli bir fırsattır.

Hem ev sahibi olmak isteyenler açısından, hem emlak sektörü açısından hem de tüm piyasanın geneli açısından fırsat olarak görülen bu çabalar, ilk günden olumlu sinyallerini verdi. İlk alanlar her zaman kazançlı olacaktır” diye konuştu.

Fırsatı kaçırmayın

Başkan Sert, “Bu uygulama ve konut kredisi faiz oranlarını birleştirince bu fırsatı kaçırmamak gerekir. Malzeme ve işçilik girdisinin yüzde 50 arttığı ve döviz karşısında güç kaybının yaşandığı 3 yılın ardından birçok istihdam kapısı kapanma noktasına gelmişti.

Sektörümüzde uzun süredir maliyetine ve hatta zararına satışlar yapılmaktaydı. Faiz oranlarında indirimin ardından, kısa süre içerisinde daire fiyatlarında artış görmek mümkündür.

Ayriyeten şimdi daire alacak vatandaşlar çok alternatifle karşılaşacak ve daha ekonomik daire bulabilecektir. O yüzden daire alacak vatandaşların ellerini çabuk tutmaları gerekmektedir.

Bu arada bu süreç fırsatçılık yapılmadan hem alıcı hem de satıcının elini kalbine koyarak ticaret yapmasıdır. Her iki tarafta bu alışverişten karlı ayrılmalıdır. Gayemiz tamamıyla sektörün önünü açmak ve istihdam sağlamaktır “ şeklinde sözlerini sonlandırdı. 

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto