İçkiyi restoranlar bile kendi üretiyor!

29.01.2020 17:19

Emekli Genel Cerrahi Uzmanı, Dr. Mehmet Uğur Yılmaz, içkilerden alınan vergilerin artması ve fiyatların yükselmesi nedeniyle, kimi restoranların kendi içkilerini kaçak olarak üretmeye başladıklarını öne sürdü.

İçkiyi restoranlar bile kendi üretiyor!

Dr. Mehmet Uğur Yılmaz, vergiler nedeniyle içki fiyatlarının aşırı yükselmesi nedeniyle toplumda birçok olumsuz gelişmenin yaşandığını söyledi.

Eşine dostuna da veriyor

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla dikkat çeken Uğur Yılmaz, içkilerden alınan vergilerin artırılmasıyla insanların kendi içkilerini üretmeye başladığı gerçeğini tekrarlayarak, “Herkes bir kimyager oldu. Artık herkes kendi ihtiyacından fazla içki üretiyor ve eşine dostuna veriyor. Daha önce fazla içki tüketmeyen kişiler kendisi içki üretmeye başlayınca daha fazla içmeye başladı” dedi.

Sigarada da benzer sıkıntılar var

“İçkili yerlerde satılan içkilerin bile hemen hemen tamamı kaçak içki haline geldi” diyen Dr. Yılmaz, “Sigara yasağı nasıl sigara içenlerin oranını arttırdıysa içki için de durum böyle oluyor” diye yazdı.

Dörtte biri merdivenaltı üretim

Medyada yer alan haberlere göre devletin içkiye yüksek vergiden kâr değil zarar ettiği öne sürülmüş, kaçak rakının vergi kaybının 1.5 milyar dolara ulaştığı belirtilmiş, Üç yılda kayıt dışı rakı üretimi 4 milyon litreden 8 milyon litreye çıktığı vurgulanmıştı. Yaklaşık 15 milyar TL’lik vergi ödemesi ile devletin en önemli gelir kalemlerinden biri haline gelen sektörde yüksek alkol derecesi ile rakı, 2016 sonrasında merdiven altı üretimin en önemli unsuru haline geldi. Piyasadaki rakı arzının yaklaşık dörtte biri merdiven altı veya evde üretilen ürünlerden oluşurken, piyasadaki kayıtlı rakı üretiminin 32 milyon litre, kayıt dışı rakı üretiminin ise 8 milyon litre civarında olduğu tahmin ediliyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto