Bilim Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ne öğrenci alımı planlanıyor

15.10.2019 16:29

Antalya Bilim Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrenci alımı yapmaya hazırlanıyor. Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, konunun detaylarını MYGazete.com'a anlattı.

Bilim Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ne öğrenci alımı planlanıyor

Yeni açılmış olan Antalya Bilim Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız ve Diş Sağlığı Tedavi merkezi üstün fiziki olanakları ve dinamik akademik kadrosu ile nitelikli diş hekimleri yetiştirecek.

Geleneksel diş hekimliği uygulamalarının yanı sıra modern dijital diş hekimliği yöntemlerini de uygulayabilir yeterlilikte öğrenciler mezun olacak.

Detayları Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, MYGazete muhabiri Okan Dilek'e anlattı.

Dünya’dan gelecek hastalar için…

Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek konu hakkında şunları söyledi: 

“Antalya Bilim Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, üstün fiziki olanakları ve dinamik akademik kadrosu ile nitelikli diş hekimleri yetiştirmek, Akdeniz Bölgesi’ne ve bunun yanında sağlık turizmi kapsamında tüm dünyadan gelecek olan hastalarına kaliteli sağlık hizmeti vermek hedefiyle yola çıktı.

5 yıllık diş hekimliği eğitimini başarı ile tamamlayan öğrencilerimiz, “Diş Hekimliği Yüksek Lisans” diplomasını alarak, diş hekimi unvanını kazanacaklar.

Fakültemizde öğrenim görecek olan öğrenciler, geleneksel diş hekimliği uygulamalarının yanı sıra modern dijital diş hekimliği yöntemlerini de uygulayabilir yeterlilikte olarak mezun olacaklar.

Fakültemize ilk öğrencilerin alınması için hazırlıklar son aşamada olup, 2020-2021 öğrenim döneminde öğrenci alımı planlanmaktadır.

Öğrenci yetiştirmenin yanında, araştırma görevlileri ve akademisyen yetiştirme misyonu da olan fakültemizde, bilimsel araştırmalar için gerekli imkânlar sağlanacak ve ülkemizin bilimsel alandaki öncü kurumlarından biri olması hedeflenmektedir." 

35 farklı kulüp ve topluluk 

Antalya Bilim Üniversitesi’nde eğitim öğretim gören öğrencilerin zamanlarını iyi değerlendirmesi için kulüpler ve topluluklar oluşturduklarını da belirten Rektör Yüksek, “35 Farklı Kulübe sahibiz. Ombudsmanlık’tan, Gastronomiye, Girişimcilikten, Bilim Kurgu ve Fantezi Kulübüne birçok kulüp ile öğrencilerin katılım gösterdiği faaliyetler bulunmaktadır. 35 Aktif kulübümüz bulunmaktadır.

Kulüplerin isimleri şu şekilde: 

ABU Code Club, AbüFutsal, Abü Genç Kadem, Abü Genç Tema, Abü Havacılık, Abü International Club, Akil Öğrenciler, Amatör Fotoğrafçılık, Anadolu Kültürleri ve Medeniyetleri, AnimalLovers, Basketbol, Bilim Kurgu ve Fantezi, Bilim Media Society, Biltalya Hukuk, Buz Pateni, Construction, Creativity, Dans, Drama ve Tiyatro, Economics Club, Fenerbahçeliler, Galatasaraylılar, Gastronomy, Girişimcilik, Korumalı Futbol, Model United Nations, Music Society, Nepenthe, OutdoorSportandActivities, Ombudsmanlık, Pars Tenis, Sağlıklı Yaşam, Satranç, SocietyOperation Management, SRS, Turizm Topluluğu, uBİMantalya." dedi. 

İsmail Yüksek kimdir? 

1963 Çaykara, Trabzon doğumlu. İlkokulu Maraşlı Köyü İlkokulu’nda, ortaokulu Beykoz Ziya Ünsal Ortaokulu’nda ve liseyi Paşabahçe Ferit İnal Lisesi’nde bitirdi.

Lisans eğitimimi 1984 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi’nde tamamlarken, aynı üniversitede yükseklisans, doktora eğitimleri aldı. Ağustos 2008-2016 tarihleri arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü olarak görev yaptı.

Yaptığı üst düzey idari görevler arasında, İstanbul Sanayi Odası Danışmanlığı, Türk Mühendisler Birliği Başkan Yardımcılığı, Makine Mühendisliği Bölümü Başkan Yardımcılığı, KOSGEB Danışmanlığı gibi görevler yer almaktadır.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün danışmanlığı görevini sürdürürken, 22 Aralık 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Antalya Bilim Üniversitesi Rektörlüğü’ne atandı.

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto