Altınbeşik bakımsızlıktan dökülüyor!

19.08.2019 16:16

Her yıl onlarca yerli ve yabancı turisti ağırlayan Antalya'nın İbradi ilçesindeki saklı cennet Altınbeşik Mağarası bakımsızlıktan adeta dökülüyor. Sadece giriş ücreti alınan mağara girişinde misafirler içecek su bile bulamıyor.

Altınbeşik bakımsızlıktan dökülüyor!

Türkiye'nin en büyük, dünyanın 3. büyük yeraltı gölü olma özelliği taşıyan Antalya'nın İbradi İlçesi Ürünlü Köyünde yer alan  Altınbeşik Mağarası'nın son hali yürekleri sızlatıyor. 

Mağara girişindeki manzara içler acısı

Muhteşem doğal güzellikleri ile Antalya'nın henüz keşfedilmemiş gizli cennetleri arasında yer alan Altınbeşik Mağarası'nda ziyaretçileri bakımsız bir büfe karşılıyor.

Her yıl onlarca yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan doğa harikası mağaranın girişindeki baraka tarzı ne amaçla var olduğu anlaşılmayan ve pislik içindeki tahtadan yapılmış depo görünümündeki yapının pis görüntüsü ziyaretçilerin tepkisini çekiyor. Ziyaretçiler, mygazete.com'a soğuk sıcak bir içeceğin dahi bulunmadığı, mağara girişinde sadece giriş ücreti alındığını onunda orada görev yapan bekçinin ücretini karşılamaz durumda olduğunu anlattılar. Vatandaşlar burada küçükte olsa bir işletme istiyor. Böylece hem misafirlerin ihtiyaçları karşılanır hem de orası daha fazla para kazanır etrafta temiz olur şekilde tepkilerini dile getirdiler. 

Burayı ziyarete gelen vatandaşların, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını gidermek için İbradı'ya geri dönmesi gerekiyor. 

Öte yandan mağaradaki seyyar tuvaletlerdeki bakımsızlık nedeniyle oluşan kötü koku ve görüntü rahatsızlık verici düzeyde. 

Tehlikeye davetiye çıkarıyor 

Altınbeşik Mağarası'nın içerisinde bulunan köprü de yakın tarihte deprem nedeniyle zarar görmüş durumda. 

Köprünün sağlam olmaması nedeniyle meydana gelebilecek herhangi bir olumsuzluğa davetiye çıkarmamak için ziyaretçilerin bu köprünün altından geçmesine izin verilmiyor. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin bir an önce duruma müdahale ederek, bu çirkinliğe 'dur' demesi bekleniyor. 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto