Geçtiğimiz hafta antik Likya Yolu’nda yürüyüşe çıkan ancak 6 gün süreyle bir daha kendilerinden haber alınamayan Hasan Atılgan ile e Kazakistanlı Alan Shayanov, sağ olarak bulunmalarının ardından yaşadıkları ölüm kalım savaşını anlattı. Hasan’ın, yardım çağırmak için Alan’ı bırakıp dağlarda yolunu bulmaya çalıştığı ve ayı ininde yatıp, nehri yüzerek geçtiği belirtildi.

Macera ve tehlike dolu 6 gün

İki dağcının yakın arkadaşı Altuğ Akarpa, Korkutelili Hasan ile Kazakistanlı Alan’la jandarmada görüştüğünü belirterek, sohbette kendisine anlattıkları macera ve tehlike dolu 6 günlük hayatta kalma mücadelelerini şöyle anlattı:

‘Nehri yüzerek geçtim’

“ Arkadaşlar ikisi de bulundu ve sağ salimler, tahmin ettiğimiz gibi kaybolmuşlar, çok tehlikeli yanlış yollara sapmışlar. 4. Günün sonunda Alan devam edemeyince Hasan Alan’dan ayrılıp yardım çağırmak için şehre inmeye çalışmış ve ilk gün yolu bulamayıp bir de nehri yüzerek geçmek zorunda kalmış ve sırılsıklam olmuş, geri dönmeye çalışmış ama kamp alanını bulamamış. Gece sığınmak için küçük bir ine sığınmış, geceyi orada ateşsiz ve ekipmansız geçirmiş. Sonraki gün de, gün ortasında bir şekilde DSİ çalışanları ile arazide karşılaşmış ve jandarmaya ulaşmış, hasan jandarmaya alanın yerini tarif etmiş ve Alan’ı böylece bulmuşlar. İkisi de küçük şeyler dışında iyiler. Ama Hasan’ın anlatımından anladığım net 6 gün kayıplarmış. Neredeyse yemeksiz, yağmur sezonu ve arazi şartları sebebi ile su sorunu çekmeden bu 6 günü geçirmişler. Sonuçta geriye bir macera kaldı ama Hasan’ın girişimi olmasa ya da hastalansalar ya da başka durumlar işler daha da kötüye gidebilirdi. Ama şimdilik durum iyilik sağlık…”

Korkutelili Hasan Atılgan’ın babası aziz Atılgan 3 gün önce sosyal medyadan yaptığı paylaşımla oğlunun Antik Likya yolundaki yürüyüşü sırasında kaybolduğunu belirterek, görenlerin haber vermesi için çağrı yapmıştı.

Telefonu Baraj civarında sinyal verdi

Hasan Atılgan’ın yanında Alan Shayanov adlı arkadaşının bulunduğu, Korkutelili gencin telefonunun en son Alakır Barajı civarında sinyal verdiğini belirten Aziz Atılgan, Oğlunun Pazar günü sabaha karşı saat 04.00 sıralarında Üçoluk bölgesinde görüldüğünü Olimpos rotası üzerinden kendisine mesaj attığını da dile getirmişti…