Rektör Özkan tropikal meyve hasatına katıldı

06.10.2021 22:22

Antalya haber... Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Ziraat Fakültesi Tropik Meyve Araştırma Seralarında yetiştirilen tropikal meyve hasatına katıldı.

Rektör Özkan tropikal meyve hasatına katıldı

Antalya haber...  Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Ziraat Fakültesi Tropik Meyve Araştırma Seralarında yetiştirilen tropikal meyve hasatına katıldı. Rektör Özkan’a Ziraat Fakültesi seralarını gezisinde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Gülbin Arıcı, Prof. Dr. Cengiz Toker, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Erkan, dekan yardımcıları ve akademisyenler ile Genel Sekreter Ali Evren İmre eşlik etti.

“TARIMIN MERKEZİYİZ”

Rektör Özkan, seralarda yetiştirilen tropikal meyveler arasında yer alan pitaya, yıldız meyvesi, mango, tatlı patates, kudret narı, guava meyvesi gibi meyveler hakkında Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Bahçe Bitkileri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamide Gübbük’ten bilgiler aldı. Antalya’nın Türkiye’deki tarımın merkezi konumunda olduğunu söyleyen Rektör Özkan, “Antalya’mız turizmin olduğu kadar tarımın da merkezi. Türkiye tarımının büyük bölümü Antalya’mızdan tedarik ediliyor. Antalya’daki tarım sektörünün bilgili ve vasıflı üreticileri de Ziraat Fakültemizden yetişiyor” dedi.

“ON YILDIR DEVAM EDİYOR”

Rektör Özkan, “1983 yılından beri 38 yıllık geçmişiyle Ziraat Fakültemiz, Antalya’nın tarımına yaptığı katkıları artırarak devam ediyor. Dünyanın susuz tarımı ve daha az su tüketen bitkileri tercih etmesiyle birlikte fakültemiz de daha az ve kontrollü su ile yetiştirilen tropikal meyve araştırmalarına ve yetiştirmesine hız verdi. Yaklaşık on yıldır Tropikal Meyve Araştırma Seralarında fakültemiz hocalarının öncülüğünde öğrencilerimiz uygulamalı eğitimlerle ülkemizde olmayan bitkiler hakkında da bilgi sahibi oluyor ve mezun olduktan sonra da bu bitkilerin ülkemizde yetişmesi için çalışmalar yapıyorlar. Kimsenin bilmediği başta pitaya bitkisi olmak üzere diğer tropikal meyvelerde üniversitemizden mezun olan öğrencilerimiz sayesinde ülkemizde önemli derecede yetiştirilmeye başlandı” diye konuştu.

“ÜRÜN SATIŞI ZİRAAT FAKÜLTESİ SATIŞ OFİSİNDE”

Akademi Çiftlikte süt, yumurta, yoğurt gibi ürünler üretildiğini ve seralarda da meyveler, sebzeler ve çiçekler yetiştirildiğini söyleyen Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Erkan ise akademik çiftlikte ve birçok serada yetiştirilen ürünlerin Ziraat Fakültesi Satış Ofisinde hem vatandaşlara hem de üniversite personeli ve öğrencilerine satıldığını söyledi. Pitaya meyvesinin hasatını gerçekleştiren Rektör Özkan, tropikal meyve seralarının ardından çiçek yetiştirilen seraları da gezerek bilgiler aldı.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Vali Ersin Yazıcı'dan kadınlara destek sözü

Vali Ersin Yazıcıdan kadınlara destek ..

Vali Ersin Yazıcı'dan kadınlara destek sözü
Yeni dönem resmen başladı! Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'dan ilk açıklama

Yeni dönem resmen başladı! Merkez Bank..

Yeni dönem resmen başladı! Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'dan ilk açıklama
Son Dakika: Milyonların beklediği tarih belli oldu

Son Dakika Milyonların beklediği tarih..

Son Dakika: Milyonların beklediği tarih belli oldu
Nesli kritik türler arasında bulunuyordu! Hız teknesinin çarpmasıyla öldü

Nesli kritik türler arasında bulunuyor..

Nesli kritik türler arasında bulunuyordu! Hız teknesinin çarpmasıyla öldü
Danimarka temsilcisi, milli hentbolcu Cemal Kütahya'yı unutmadı

Danimarka temsilcisi, milli hentbolcu ..

Danimarka temsilcisi, milli hentbolcu Cemal Kütahya'yı unutmadı
Antalya'da otomobil ve plaka hırsızları polisten kaçamadı

Antalyada otomobil ve plaka hırsızları..

Antalya'da otomobil ve plaka hırsızları polisten kaçamadı