Tatilde gezmek isteyenler için bir rehber niteliğinde hazırlanan 'Dünyanın en güvenli 50 şehri' listesine Türkiye'den İzmir, Bursa ve Eskişehir de girdi.

İşte dünyanın en rahat seyahat edilebilecek, en güvenli şehirleri:

50- Chiang Mai, Tayland:

Chiang Mai'deki kuzey Tayland'ın muhteşem ve dağlık arazisini keşfedin. Ucuz yiyecekler yiyebilir, etkileyici Budist tapınaklarını ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz.

49- Düsseldorf, Almanya:

Çoğu kısmı 2. Dünya Savaşı'nda yıkılmış olan Düsseldorf, modern mimari ve çağdaş kamusal sanat eserleri ile dolu çok modern bir şehir. Gece hayatı, alışveriş ve kültürel etkinlikleriyle tanınır.

48- Oulu, Finlandiya:

Oulu, Oulu Müzik Video Festivali'ne ev sahipliği yapan, Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali ve yıllık rock festivali Qstock gibi konserler ve festivaller de dahil olmak üzere pek çok kültürel atraksiyona sahip bir kuzey Finlandiya şehridir.

47- İzmir, Türkiye:

Türkiye'nin en büyük üçüncü şehri olan İzmir, dünyanın en çarpıcı kıyılarından biri olan Turkuaz Kıyısında bulunan hareketli bir liman şehridir.

Plajlar şehir merkezine çok uzak değildir, ancak plaja gitmek istemezseniz, Osmanlı dönemindeki evlerde bulunan barlara gidebilir, alışveriş ve gece hayatını keşfedebilir veya Konak Meydanı'na gidebilirsiniz.

Kent, saat kulesi ve Kemeraltı Çarşısı'na ev sahipliği yapmaktadır.

46- Waterloo, Kanada:

Aynı isimdeki ünlü Belçika savaş alanı ile karıştırılmamalıdır. Şehir her türlü etkinliğe ve şenliğe yazın veya sonbaharda ev sahipliği yapıyor. Bu dönemde gitmeniz önerilir.


45- Stuttgart, Almanya:

Araba meraklıları, hem Porsche hem de Mercedes-Benz'in karargahının ve ilgili otomobil müzelerinin bulunduğu Stuttgart'ı sevecekler. Küçük bir kasaba hissi veren büyük bir şehir olan Stuttgart, 73.16 güvenlik endeksine sahip ve endekste geçen yıla göre 17 yere düştü. Kentte ayrıca otomobil endüstrisinden daha az etkilenenler, ayrıca bir hayvanat bahçesi ve planetaryum için çok sayıda sanat ve tarih müzesi var.


44- Iasi, Romanya:


Iasi'nin güvenlik endeksi 73.41 oldu ve bu geçen yıla göre iki puan daha yüksek. Romanya kültürü, sanatı ve tarihi ile dolu bir şehir , aynı zamanda güvenlik faktörüne katkıda bulunabilecek bir üniversite şehri.

43- Brasov, Romanya:

Brasov o kadar iyi bilinen bir yer olmayabilir, ancak gözetleme kuleleri, barok binalar ve kiliseler ve gotik kulelerle dolu bir manzarası olan görülmeye değer bir şehir. Bazı binalar korkutucu olabilir ancak şehir oldukça güvenli.


42- Prag, Çek Cumhuriyeti:

Muhteşem ortaçağ mimarisi ve büyüleyici bir tarihle dolu olan Prag , özellikle ne kadar güvenli olduğu için yalnız gezginler için harika bir şehir . UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan şehir merkezini ve ayrıca Orta Avrupa'nın en iyi müzelerinden bazılarını ziyaret edin.


41- Muscat, Umman:

Umman'ın başkenti ve aynı zamanda en büyük şehri olan Muscat, Arap Denizi kıyılarında uzanıyor ve etkileyici dağlarla karakterize bir manzaraya sahip. Çok sayıda güzel cami ve müzeye ev sahipliği yapan Muscat'ta ayrıca etkileyici bir opera binası ve bazı güzel tatil yerleri bulunmaktadır.


40- Brno, Çek Cumhuriyeti:

Brno, aynı zamanda Çek Cumhuriyeti'ndeki en büyük ikinci şehirdir. Tarihi Moravya bölgesinin bir parçası, Moravya kültürü ve tarihinin yanı sıra muhteşem manzaralarla dolu sitelere de ev sahipliği yapıyor.

39- Lüksemburg, Lüksemburg

Lüksemburg'u Belçika, Almanya ve Fransa arasında sıkılmış olarak bulacaksınız. Dünyanın en temiz şehirlerinden biri olarak bilinen , başkenti - Lüksemburg olarak da adlandırılan - güzel mimari ve manzaralarla doludur.


38- Minsk, Beyaz Rusya

Minsk, II. Dünya Savaşı tarihi olan başka bir şehir. İlginç bir şekilde, aynı zamanda KGB karargahının Sovyetler Birliği günlerinde bulunduğu yerdi - aynı zamanda birkaç yıl boyunca orada yaşayan bir oğlu ve Beyaz Rusya karısıyla birlikte ABD'ye dönmeden önce Lee Harvey Oswald'a ev sahipliği yapıyordu. . Ancak, bunların hepsi bugün sadece bir anıdır ve şehir mimariyi, müzeleri ve tiyatroyu keşfetmek için oldukça güvenli bir yer.


37- Ottawa, Kanada

Kanada'nın başkenti Ottawa, Ottawa Nehri'nin tam kıyısında ve 75.01 güvenlik endeksine sahip. Ayrılmadan önce Parlamento Tepesi'nin güzel gotik mimarisini mutlaka görün.


36- Erivan, Ermenistan

Ermenistan'ın başkenti Erivan, M.Ö. 8. yüzyıla dayanan bir geçmişe sahip olmasına rağmen, gelişiminin büyük bir kısmı son birkaç on yılda gerçekleşmiş ve birçok alışveriş merkezi ve lezzetli Ermeni mutfağına sahip restoranlarla sonuçlanmıştır.

Bununla birlikte, kentin birçok müzesinde, anıtında ve kilisesinde bu tarihi ve şaşırtıcı mimariyi hala bulabilirsiniz.

35- Eindhoven, Hollanda

Eindhoven Hollanda'da çok güvenli bir yer. Şehir müzelere, kiliselere ve şehir simge yapılarına ek olarak, canlı bir gece hayatına da sahiptir.

34- Salt Lake City, Utah

2002 Kış Olimpiyatları'na ev sahipliği yapan Salt Lake City, geçtiğimiz yıla göre güvenlik endeksinde 75.24 puanla 15 sıra yükseldi. Utah'taki en iyi yiyecek ve içeceklerden bazılarını alırken, kayak yapmak ve çevredeki dağların tadını çıkarmak için mükemmeldir .

33- Gent, Belçika

Belçika'nın en büyük ikinci şehri olan Ghent, iyi korunmuş ortaçağ mimarisinde zengin bir tarihe sahip Flaman bir şehirdir. Oldukça az Avrupalı ​​bir destinasyon olarak, güvenli bir şehirde harika bir yemek veya gece hayatı mekanı arayanlar için yapacak çok şeyi var.


32- Ljublana, Slovenya

Slovenya'nın başkenti etkileyici mimari ve güzel parklarla doludur ve şehir her yıl 10.000'in üzerinde kültürel etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır. Şehir geçen yıldan bu yana güvenlik endekslerinde büyük oranda yükseldi, bu da burayı çekici kılan bir başka nokta.


31- Mangalore, Hindistan

Mangalore, Hindistan'dan bu listeye giren tek şehir. 75.62 güvenlik endeksi var. Portekiz ve Mysore Krallığı'nın egemenliğini içeren kent mirasını keşfederken keyif alacaksınız.


30- Cluj-Napoca, Romanya

Cluj-Napoca, listede yer alan en yüksek puan alan Rumen şehri ve turistler için de en popüler olanı. Genellikle Drakula ile ilişkilendirilen tarihi bir bölge olan Transilvanya'nın resmi olmayan başkentidir.

Ancak, müzeler, galeriler, parklar ve lezzetli Transilvanya yemekleri arasında güzel gotik mimarisini keşfetmek için harika bir yer olduğu için bir tehdit gibi görünmüyor .


29- Zagreb, Hırvatistan

Hırvatistan son birkaç yılda bir turizm patlaması gördü. Sadece güvenli değil, aynı zamanda güzel kültürel, tarihi ve dini alanların yanı sıra yemek yemek için de harika bir yer .


28- Nizhny Novgorod, Rusya

Rusya'nın en büyük beşinci şehri olan Nizhny Novgorod ülkedeki nehir turizmi için büyük bir destinasyondur.

Güzel kiliselere ve müzelere ek olarak, Rus Canlanma ve Stalinist mimarisinin etkileyici bir karışımını, ayrıca 600'den fazla kültürel ve tarihi eseri bulun.


27- Kopenhag, Danimarka


Kopenhag, dost canlısı ve oldukça güvenli olduğu biliniyor. Danimarka kültürünü ve tarihini yaşamak için harika bir yer. Danimarkalı yazar Hans Christian Andersen ya da kentin 100 yaşından büyük eğlence parkı olan Tivoli Bahçeleri'nin yazdığı hikayeden Küçük Denizkızı heykelini ziyaret edin.


26- Aalborg, Danimarka

Aalborg, eski bir Viking mezarlığına, güzel bir hayvanat bahçesine ve birçok rönesans binalarına ev sahipliği yapar . Kuzey Avrupa'daki en büyük karnaval Aalborg Karneval, Mayıs ayının son haftasında burada düzenleniyor.


25- Mérida, Meksika

Burada İspanyolca, Maya, İngiliz, Fransız, Lübnan ve biraz Hollandaca gibi ilginç bir karışım var. 76.65 güvenlik endeksine sahip olduğu gibi , birçok müze veya pazarına gitmeden önce eğlenebileceğiniz bir yer.


24- Bursa, Türkiye

Bursa, Küçük Asya'nın kuzeybatısındaki bir Türk şehridir. Hükümet koltuğu Edirne'ye taşındığında 1326'dan 1363'e kadar Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk başkenti olarak hizmet etti.

O zamandan kalma güzel camileri ve tarihi yerleri ile tanınan, 2 milyondan fazla insanın yaşadığı bu şehir 76.85 güvenlik endeksine ve ayrıca bol miktarda lezzetli döner kebaplara sahip.


23- Tampere, Finlandiya

Finliler, Tampere'yi dünyanın en huzurlu ülkelerinden biri olan Finlandiya'daki en güzel şehir olarak görüyorlar. Güçlü sanayi tarihi, birçok müzesi ve iki tarihi fabrika kompleksiyle doludur. Ayrıca balık tutma, gezinti, kayak, yürüyüş, buz hokeyi, buzla yüzme ve hatta buz yürüyüşü gibi birçok açık hava etkinliği için mükemmel bir üstür.


22- Viyana, Avusturya

Viyana, tarihi şehir merkezi UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alacak kadar tarih ve kültüre sahip bir şehir. Hapsburg mahkemesine ev sahipliği yapıyordu ve Avusturya'nın siyasi, kültürel ve ekonomik başkenti olarak hizmet ediyordu. 77.30 güvenlik endeksine sahiptir ve aynı zamanda kahve için dünyanın en iyi şehirlerinden biridir .


21- Helsinki, Finlandiya

Helsinki, tasarım mirasıyla ünlüdür ve alışveriş yapanlar burada çok sayıda güzel baskı ve muhteşem kıyafet bulacaklar. Bol miktarda açık hava barı, kafe ve güzel parkları ile yaz için mükemmel bir yer.

20- Canberra, Avustralya

Avustralya'nın başkenti Sidney ve hatta Melbourne kadar dikkat çekmiyor, ancak dünyanın en çevre dostu şehirleri arasında yer alıyor. Bisiklet, koşu için mükemmel bir yer. Birçok park, bahçe ve doğal güzelliklere sahip.

19- Reykjavik, İzlanda

İzlanda'nın dost canlısı ve yaratıcı kültürünü yaşayabileceğiniz dünyanın en kuzeydeki başkentini ziyaret edin. Reykjavik kesinlikle listenizde olmalı. Geçen yıldan 13 puan yükselen 78.43 güvenlik endeksine sahip ve doğa severler için ve aynı zamanda iyi sanatlar sahnesi arayanlar için harika bir yer.


18- Hong Kong

Hong Kong muhtemelen tüm Asya'daki en kozmopolit şehirdir ve teknik olarak Çin'in Özel bir İdari Bölgesi olmasına rağmen, özerk ve kendine ait bir dünyadır.

79.08 derecesine sahip. Tüm adanın muhteşem manzarasını görmek için Victoria Zirvesi'ne gidin.


17- Tiflis, Gürcistan

Son yıllarda, Tiflis, Gürcistan'ın artan konukseverlik endüstrisi nedeniyle bir turizm merkezi olarak büyümüştür . Bu ülkenin başkenti ve 79.24 güvenlik endeksine sahip. Şehrin hamam bölgesinde bir kükürt banyosu deneyin ya da güzel bir nefes almak için parklarından veya göllerinden birine gitmeden önce yerel çay tarlasına göz atın.


16- Tallinn, Estonya

Tallinn yaz aylarında çok popüler bir destinasyondur. Geçtiğimiz yıldan bu yana altı puan yükselen 79.33 endeksine sahip.


15- Eskişehir, Türkiye

İki büyük üniversiteyle Eskişehir, son yıllarda daha güvenli hale gelen ve modern, geleneksel ve eski Türk yaşamının mükemmel bir karışımını sunan bir üniversite şehridir. Bazıları Osmanlı dönemine dayanan hamamları ile bilinir.


14- Tartu, Estonya

Tartu, pek çok müze, kilise ve tiyatroya ev sahipliği yapan Estonya tarihini ve kültürünü keşfetmek için harika bir yerdir. Ülkedeki en büyük ikinci şehir olmasının yanı sıra, öğrencilerle doludur ve İngilizce konuşanlar için gezmeyi kolaylaştırır.


13- Zürih, İsviçre

Zürih, yıllardır en yüksek yaşam standardına sahip şehirler arasında yer aldı ve bunun bir kısmı kesinlikle güvenlik seviyesi.

Dağ maceralarınız için İsviçre Alpleri'nin hemen yanında bulunan Zürih, aynı zamanda dünyanın en işlek alışveriş caddelerinden biri olan Bahnhofstrasse'ye ev sahipliği yapmaktadır.


12- Taipei, Tayvan

Tayvan bir başka büyük Doğu Asya bölgesi ve Taipei, dünyanın en eğlenceli şehirlerinden biri. Taipei 101 (resmen Taipei Uluslararası Finans Merkezi) ufuk çizgisine hükmediyor, ancak çok sayıda güzel tapınak ve yere yakın binalar var.

Dünyadaki Çin emperyal eserlerinin en önemli koleksiyonlarından birini görmek için Ulusal Saray Müzesi'ne bir gezi yapın.


11- Rijeka, Hırvatistan

Rijeka limanında hepsi var: plajlar, tiyatrolar, dalış, kiliseler, açık hava parkurları, kaleler, kuleler ve çok sayıda müze. Hırvatistan’da bulunan bu kentte ayrıca 82.75 güvenlik endeksi var ve İrlanda’daki Galway şehri ile birlikte 2020 Avrupa Kültür Başkenti seçildi.


10- Irvine, Kaliforniya

Muhtemelen en güvenli olduğu için Amerika'nın en az stresli şehirlerinden biri olan Irvine'de rahatlayın. Usta planlı şehir, ünlü Newport Plajı'na erişimi olan bir üniversite şehridir ve birçok parkını, restoranını ve galerisini de keşfedebilirsiniz.


9- Basel, İsviçre

Bu listedeki diğer İsviçre şehirlerini ziyaret etmeye karar verirseniz, Basel'e yapılacak bir günlük gezi kötü bir fikir değildir. Dreiländereck'in kalbi veya “üç ülke köşesi”, hem Fransa hem de Almanya ile sınırı paylaşıyor.

İki düzineden fazla müzeye sahip ve dünyanın en büyük mücevher ve saat ticaret fuarı BaselWorld dahil yıl boyunca birçok etkinliğe ve festivale ev sahipliği yapıyor.


8- Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri

Dubai teknoloji ve mimarlığın sınırlarını sürekli zorlayan, dünyanın en yüksek yapısına ev sahipliği yapıyor.

Dubai Alışveriş Merkezi (aynı zamanda dünyanın en büyüğü olan), 1.200'ün üzerinde mağaza (pop-uplar hariç), 120 restoran, bir tema parkı, olimpik bir buz pateni pisti ve hatta ile Dubai'nin alışveriş cenneti olma ününe büyük katkı sağlıyor.

250 odalı lüks bir otel. Dubai'nin seyahat edilebilecek en ucuz yerlerden biri olduğu Temmuz ayında gitmeyi düşünün .


7- Münih, Almanya

Müzelerinin bir kısmının Berlin’dekinden daha kaliteli olduğu düşünülmekte. Buradaki çok sayıda okul ve çok uluslu şirket şehri mühendislik, araştırma, işletme gibi alanlarda güçlü kılıyor.


6- Tokyo, Japonya

Japonya'nın başkenti Tokyo, 500 yaşın üzerinde ve her biri kendi karakterine sahip birden fazla bölgeye sahip.

Gece hayatı ve şaşırtıcı teknolojisi ile tanınan Tokyo, 2020 Yaz Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmak için daha da gelişmiş olmaya çalışıyor; çok sayıda mekanda ve transit istasyonda inşaat ya da yenileme çalışmaları yapılacak, bu hızla büyüyen bu varış yerinin sadece daha sıcak olacağı anlamına geliyor.

5- Singapur

Singapur aslında bir şehir devletidir, yani tek bir şehirden oluşan bir millettir. Dünyanın en yoğun nüfuslu ikinci ülkesi olan Singapur, dünyanın dört bir yanından işçi ve göçmenlerle doludur.


4- Osaka, Japonya

Osaka, Japonya'nın yiyecek, içecek ve gece hayatı için en iyi şehri ve çok güvenli.


3- Quebec City, Kanada

Quebec Şehri, Kuzey Amerika'daki orijinal şehir duvarları hala var olan birkaç şehirden biri. Gezegendeki en romantik şehirlerden biri olan Eski Kent, UNESCO Dünya Mirası Listesine girdi ve 700.000'den fazla nüfusu olan bir şehir olarak, ilk üçe giren 85.36 güvenlik endeksine sahip.


2- Abu Dabi, Birleşik Arap Emirlikleri

Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dhabi, 88.03 güvenlik endeksi ile en güvenli şehirler listesinde yerini aldı. 1 milyonun üzerinde bir nüfusa sahip olmasına rağmen, sadece 420.000 kişi aslında vatandaşıdır.

Aynı zamanda, ülkenin en büyük deve yarışlarının yanı sıra pitoresk Şeyh Zayed Camii'ne de ev sahipliği yapmaktadır. Şehir aynı zamanda devasa bahçeler ve parkların yanı sıra muhteşem gökdelenler ve yüksek kaliteli otellerle doludur.


1- Doha, Katar

Katar şu anda Orta Doğu bölgesindeki diğer birçok ülke ile büyük bir diplomatik çatışmaya giriyor, ancak başkenti Doha ziyaretçileri kendilerini dünyanın en güvenli şehrinde bulacaklar.

IM Pei tarafından tasarlanan ve 1.400 yıldan fazla süren üç farklı kıtadan İslam sanatına ev sahipliği yapan geleneksel İslam mimarisinden ilham alınarak tasarlanan İslam Sanatı Müzesi'ne ev sahipliği yapıyor.

Oldukça hızlı gelişen ve daha fazla otel, müze ve park inşa eden Doha , dünyanın en heyecan verici yerlerinden biri olarak bir isim yapmaya çalışıyor gibi görünüyor.

Kaynak: The Daily Meal