'ABD'Yİ VURURUZ!'

07.06.2017 15:00

Suriye´de Devlet Başkanı Beşar Esad´ı destekleyen silahlı bir ittifak, Esad rejimine birliklerine yapılan Amerikan hava saldırıları durmazsa, gözettikleri itidali bir yana bırakarak, ülkedeki Amerikan askeri hedeflerini vuracaklarını açıkladı.

'ABD'Yİ VURURUZ!'

Bu tehditle, ABD ile Suriye´nin güneydoğusundaki Irak sınırında etkin olan İran destekli Şii milisler arasındaki gerilimde artış gözleniyor. ABD, salı günü bölgede kendi askerlerine ve ABD´nin desteklediği diğer unsurlara karşı tehdit oluşturan İran yanlısı güçlere karşı hava saldırıları yaptığını açıklamıştı.

Esad yanlısı ittifakın açıklaması, "Suriye´ye müttefik güçlerin harekat merkezi komutanı" imzasını taşıyor. Duyurunun dağıtımını Esad´a askeri destek veren Lübnanlı Şii Hizbullah örgütü yaptı. Duyuruda, "Amerika iyi bilir ki Suriye, Suriye Arap Ordusu ve müttefiklerinin kanı ucuz değildir ve onların Suriye´deki mevzilerini vurma yeteneği gerektiğinde mevcuttur" denildi. Suriye´nin müttefiklerinin şimdiye kadar susmuş olmalarının  bir zayıflık belirtisi olmadığı kaydedilen açıklamada, bunun başka çözümler bulunması için başvurulan itidalin işareti olduğu vurgulandı.

(Kaynak: Hürriyet)

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto