CHP Antalya İl Yönetim Kurulu, 3 Ağustos tarihli toplantısında 19 ilçenin kongre tarihlerini belirledi ve ilçe başkanlıklarına bildirdi. İlçe başkanlıkları bu doğrultuda bağlı bulundukları ilçe seçim kurullarından kongre tarihini onaylattı. Ancak CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre ve Genel Sekreter Neslihan Hancıoğlu imzalı kararla, Muratpaşa, Konyaaltı ve Kepez ilçe kongrelerinin 27 Ağustos Pazar günü yapılması kararı alındı. Bu kararla 20 Ağustos Pazar günü olacak Muratpaşa ile 2 Eylül Cumartesi günü için karar alınan Konyaaltı ilçelerinin kongre tarihleri değişmiş oldu. Bu karar doğrultusunda il başkanlığınca açıklanan kongre takviminde, Muratpaşa ve Konyaaltı'nın kongre tarihleri 27 Ağustos olarak ilan edildi.

GENEL MERKEZLE ANLAŞAMADILAR

Kongre tarihinin değiştirilmesine yönelik kamuoyu duyurusu yapan CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, CHP Antalya İl yönetim kurulu toplantısında, Muratpaşa İlçe Kongresi'nin 20 Ağustos günü yapılmasına karar verildiğini kaydetti. Şahin, “Seçim günü kararı, tarafımızca İlçe Seçim Kuruluna iletilmiş, ilgili kurul tarafından da delege listesi onaylanmış, onaylanan delege listesinin belirtilen günlerde askıya çıkarılması ve seçimin 20 Ağustos günü yapılması kararı alınmıştır. Ancak Genel Merkezimiz tarafından alınan kararla seçim tarihi 27 Ağustos olarak açıklanmıştır. İlçe Seçim Kurulu'nun onaylayacağı ve tarafımıza bildireceği tarihin nihai tarih olacağı belirtilmektedir" dedi.

KONYAALTI İLÇE SEÇİM KURULU KARAR VERECEK

Hasan Şahin, İlçe Seçim Kurulu'nun 20 Ağustos, Genel Merkez'in ise 27 Ağustos olarak kararlaştırdığı ilçe kongresiyle ilgili açıklamasında, konuyla ilgili gerekli çalışmaların yapılmakta olduğunu, kamuoyuna bilgilendirme yapılacağını dile getirdi. Konyaaltı ilçe kongresi için de Konyaaltı İlçe Seçim Kurulu'nun vereceği karar nihai tarih olacak. CHP'de 9 Ağustos'ta Gazipaşa ilçesiyle başlayacak ilçe kongreleri, 5 Eylül'de Serik İlçe Başkanlığı kongresiyle sona erecek. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.